Martin Sýkora Samospráva

Darček pre motoristov: Počas sviatkov zaparkujete v meste zadarmo

Dobré tradície sa pod Tatrami opakujú a dodržiavajú. Aj teraz bude parkovanie v centre Popradu viac ako tri týždne bez parkovacích poplatkov.

Ilustračný obrázok k článku Darček pre motoristov: Počas sviatkov zaparkujete v meste zadarmo
Zdroj: TASR

V centre bez poplatkov

Samospráva vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od dnešného dňa ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.

„Tento krok je pozvánkou na prechádzku námestím, predvianočné nákupy alebo návštevu niektorého z podujatí Popradských Vianoc. Námestie sv. Egídia bude miestom konania viacerých podujatí, pripravuje sa mobilná ľadová plocha, tradičným lákadlom pre domácich a návštevníkov mesta je aj bohatá vianočná výzdoba,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Zdvihnuté rampy a plné parkoviská

„Verejnosť bude mať k dispozícii takmer 800 parkovacích miest. Rampy na parkoviskách s bezobslužným rampovým systémom budú vypnuté, rovnako tak aj parkovacie automaty,“ priblížil Peter Fabian zo Správy mestských komunikácií v Poprade.

O špeciálnom režime na parkoviskách informujú nálepky na parkovacích automatoch vyhotovené v troch jazykoch, a to v slovenčine, poľštine a angličtine. Parkoviská budú opäť spoplatnené v štandardnom režime od 9. januára.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM