Andrea Ballayová Rôzne

Darujte si štátnu prémiu

Štyri čísla – 6, 6, 3, 9. Znie to ako kratšia šifra k staršiemu trezorovému zámku alebo ako štvormiestny PIN kód bankomatovej karty. Áno, mohlo by byť, ale nie je. Ak medzi číslami ponecháte len čiarku uprostred a za ne priradíte znak €, získate kľúč

Presne tak. Maximálna ročná štátna prémia vo výške 66,39 € nielenže môže naštartovať vašu fantáziu pri premýšľaní o kvalitnejšom bývaní, ale aj vaše stavebné sporenie od Prvej stavebnej sporiteľne, a. s., ktoré je jedným z najlepších spôsobov financovania bývania na Slovenku. Prečo by ste sa mali usilovať získať štátnu prémiu ešte v tomto roku? Pretože ten, kto sporí na svojom účte stavebného sporenia, výhodne zhodnocuje svoje vklady a samozrejme aj štátnu prémiu. Úroková sadzba pri sporení je štandardne až 2 % ročne. A keď k svojim vkladom prirátate aj štátnu prémiu – vo výške 10 % z ročných vkladov, maximálne 66,39 € – pri štandardnom 6-ročnom sporiacom cykle zhodnotíte financie na svojom sporiacom účte v priemere o viac ako 5 % za rok. Určite výhodné, ale samo o sebe to na zabezpečenie nového bývania pre vás pravdepodobne stačiť nebude. Preto je dôležité, že stavebné sporenie po splnení podmienok poskytuje zákonný nárok na stavebný úver s úrokovou sadzbou už od 2,9 % ročne pre každého stavebného sporiteľa. Úrokové sadzby pri sporení aj úveroch sú nemenné a garantované a teda výška splátky úveru je vypočítateľná vopred počas celej doby splácania. Toto naozaj žiadny iný komerčný produkt určený na financovanie bývania na Slovensku neponúka a už vôbec negarantuje.

Ale čo bolo na začiatku? Predsa štátna prémia, ktorú si môžete doslova darovať, ak na svoj sporiaci účet do 31. 12. 2011 vložíte aspoň 663,90 €. To vám zabezpečí maximálne zhodnotenie vkladov a posunie vás bližšie k splneniu podmienok na získanie stavebného úveru s výhodným úrokom. A od neho je to už len na krok k bývaniu presne podľa vašich predstáv.

PSS
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM