Peter Handzuš Hokej

Dávid Gríger po reprezentačnom kempe: Je to super byť v jednej kabíne s takými vybornými hráčmi

Popradčan Dávid Gríger presvedčil svojimi výkonmi trénera Vladimíra Vůjteka a dostal príležitosť zapojiť sa do tréningového kempu slovenskej reprezentácie v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Dávid Gríger po reprezentačnom kempe: Je to super byť v jednej kabíne s takými vybornými hráčmi
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dávid sa vrátil do Popradu po ukončení pôsobenia v Karlových Varoch, kde mal možnosť hrať kvalitnú ruskú MHL. Aj keď koniec pôsobenia klubu v MHL nebol slávny, mladý útočník sa nesťažuje: „Pôsobenie v MHL hodnotím kladne. Bola to skvelá skúsenosť. Rusi sú šikovní hokejisti a som rád za príležitosť hrať túto sútaž. Určite mi to dalo veľmi veľa.”

Útočník HK Poprad odohral po príchode pod Tatry 21 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a na tri prihral. Jeho výkony si všimol aj reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek, ktorý ho pozval na tréningový kemp slovenskej reprezentácie. Ešte v utorok večer hral Dávid zápas v Košiciach a v stredu už trénoval v Bratislave. „V stredu ráno mi volal pán tréner Jančuška, že o štvrtej poobede mám byť v Bratislave,” prezradil ako sa dostal na reprezentačný zraz Dávid Gríger.

Pre mladých hokejistov je cťou mať možnosť trénovať so skúsenými reprezentantmi. Výnimkou nie je ani Dávid: „Znamená to pre mňa veľmi veľa. Je to super byť v jednej kabíne s takými výbornými hráčmi. Môžem sa od nich veľa naušiť, za čo som veľmi rád.”

Poprad odohral v play-off veľa ťažkých stretnutí. Na kemp odišiel popradský hokejista bez akéhokoľvek oddychu. „Bolo to náročné, ale zdravotne som na tom viac menej v poriadku,” dodal Gríger.

Mladý Popradčan odohral v popradskom drese len deväť zápasov v základnej časti a play-off. Ako vníma svoj návrat ku Kamzíkom? „Ja som si užil každý zápas v popradskom drese. Snažil som sa z každého zápasu zobrať čo najviac a som rád, že som si mohol opäť zahrať pred skvelým popradským publikum,” pochválil na záver popradských divákov Dávid Gríger.

Dávid Gríger po reprezentačnom kempe: Je to super byť v jednej kabíne s takými v
13
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM