Dominika Pacigová Tlačové správy

Dávka motivácie na SŠUDT v Poprade: Prednášky sa stretli s úspechom

Žiaci Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade nedosahujú len dobré študijné výsledky, ale venujú sa aj rôznym aktivitám hodným zverejnenia.

Ilustračný obrázok k článku Dávka motivácie na SŠUDT v Poprade: Prednášky sa stretli s úspechom
6
Galéria
Foto: Jaroslav Šifra

Hovorili o nich počas týždňa prednášok. Predstavili sa aktívni žiaci, ktorí športujú, venujú sa umeleckej tvorbe či modelingu. O svojich skúsenostiach rozprávali aj významní pozvaní hostia.

Pútavé prednášky

Na dvadsaťminútových prednáškach sa mohli zúčastniť žiaci gymnázia i profesori. Cieľom prednášajúcich bolo motivovať poslucháčov.
„Veľa žiakov v škole má čo povedať, len na to nedostanú priestor, čo je škoda. Preto som im chcel dať túto možnosť,“ uviedol dôvod zorganizovania akcie žiak gymnázia Jaroslav Šifra.

Na záver týždňa boli na „nový gympel“ pozvaní hostia. Ich prednášky sa týkali podnikania, fotografovania a neziskovej organizácie DOBRÝ ANJEL.

„Hostí, som vyberal tak, aby sa žiaci dozvedeli nové informácie od ľudí, ktorí majú školu už dávno za sebou a robia niečo prospešné,“ povedal Šifra.

Rozprávali profesionáli

Z pozvaných hostí vystúpil ako prvý slovenský podnikateľ Peter Červeň. Ďalší rečník, Robo Kočan, rozprával o svojich začiatkoch a zážitkoch zo sveta fotografovania. Na záver sa predstavila Ľudmila Kolesárová z DOBRÉHO ANJELA, ktorý sídli v Poprade.

Špecifickou prednáškou bola prednáška o podnikaní s delikatesami a olejmi, ktorú viedol Peter Červeň. K týmto produktom sa dostal v zahraničí, chcel ich však priniesť na Slovensko.

„S olivovými olejmi a delikatesami sme začali podnikať pred štyrmi rokmi. Rodičia majú reštauráciu, kde sme začali pripravovať jedlá s týmito ingredienciami. Záujem bol veľký, a tak sme založili spoločnosť,“ skonštatoval podnikateľ a dodal, že oleje sú nielen dobrým liekom, ale aj investovaním do zdravia.

Študentov pútavé prednášky zaujali. Mali možnosť nazrieť do sveta svojich spolužiakov, prípadne sa dozvedieť niečo nové od profesionálov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM