Peter Handzuš Krimi

Dcéra Kisku zažila bombový útok v Bostone: Všetko sa zatriaslo a všade bol dym!

Na Bostonskom maratóne zabíjali bomby, ktoré vyrobili neznámi útočníci z tlakových hrncov. V ich vnútri sa nachádzali stovky ostrých klincov a kovových úlomkov, ktoré sa po výbuchu rozleteli do okolia. Na mieste nešťastia boli aj Slováci.

Ilustračný obrázok k článku Dcéra Kisku zažila bombový útok v Bostone: Všetko sa zatriaslo a všade bol dym!
Zdroj: TASR

Podľa špeciálneho agenta FBI Ricka DesLauriersa vyšetrovatelia našli na mieste tragédie viacero dôkazov vrátane kúskov tlakových hrncov, použité klince a časti čiernych nylonových tašiek, v ktorých boli bomby umiestnené.

Podobne podomácky vyrobené nálože boli v minulosti použité v Iraku a Afganistane, informoval agent.

K bombovým útokom sa stále nikto neprihlásil. Polícia pri vyšetrovaní sleduje viacero stôp, nikoho však zatiaľ nezadržala. „Rozsah podozrivých je široký,“ povedal DesLauriers. Polícia dostala vyše 2000 tipov od občanov, ktoré postupne preveruje. Na vyšetrovaní pracuje len v Bostone vyše tisíc ľudí z FBI a štátnej ako aj bostonskej polície.

Podľa amerického ministerstva vnútornej bezpečnosti výbuchy nesúvisia so sprisahaním.

Zahynul aj osemročný chlapec

Lekári urobili zraneným najmenej desať amputácií, pričom niektorých museli operovať viackrát. DesLauriers doplnil, že počet zranených stúpol na vyše 180, pričom 17 ľudí je v kritickom stave. Zranení sú vo veku od dvoch do 71 rokov.

O život prišiel osemročný chlapec, ktorý vítal otca v cieli maratónu. Jeho matka utrpela ťažké zranenia mozgu a sestra prišla o nohu. Zomrela aj 29-ročná žena a čínska študentka bostonskej univerzity.

Na mieste nešťastia bola aj Natália Kisková

V blízkosti cieľa, kde vybuchli nálože, bola len niekoľko desiatok minút pred tým aj dcéra Andreja Kisku, Natália (22).

„Išli sme sa pozrieť na maratón ako diváci. Najskôr som stála pri slovenskej vlajke, kde vybuchla bomba,” povedala pre portál čas.sk Natália.

Mladá študentka odišla z miesta, kde došlo k nešťastiu, len niekoľko desiatok minút pred výbuchom. "Videla som zranených ľudí, ktorí utekali jedným smerom k rieke. Ľudia boli zakrvavení a vydesení,” povedela o hrôze, ktorú mladá Natália videla na vlastne oči.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM