Peter Handzuš Rôzne

Delegácia V3 v Poprade: Seniori zakončili summit súťažou vo varení guláša

Po predchádzajúcej niekoľkoročnej prestávke v družobných stykoch Popradu s partnerskými mestami z V4 sa vzťahy opäť oživujú.

Ilustračný obrázok k článku Delegácia V3 v Poprade: Seniori zakončili summit súťažou vo varení guláša
Zdroj: Dnes24.sk

V minulom roku navštívili Poprad na pozvanie primátora vrcholní predstavitelia družobných miest Szarvas a Ústí nad Orlicí. Popradské vedenie naopak navštívilo Zakopané a Ústí nad Orlicí.

Aj keď oficiálne vzťahy miest do minulého roka boli takmer nulové, dôchodcovia ich stále udržiavali. Tohto roku prišli na pozvanie popradskej Jednoty dôchodcov na Slovensku seniori zo Zakopaného a z Ústí nad Orlicí. Priatelia zo Szarvasa sa ospravedlnili, takže seniorský summit V4 sa zmenšil na V3.

Hosťujúce aj hostiteľskú organizáciu privítal a pozdravil v obradnej sieni mestského úradu viceprimátor Pavol Gašper. Odtiaľ sa delegácie odobrali na poznávací výlet do skanzenu v Starej Ľubovni.

V sobotu si to seniori rozdali v druhom ročníku súťaže o najlepší Guláš v Gánovciach. „Súťaže sa zúčastnilo šesť družstiev. Keďže kvalita výstupov bola vynikajúca a porota nebola schopná rozhodnúť, o víťazstvo sa nakoniec losovalo,“ povedal popradský viceprimátor Pavol Gašper. Zvíťazilo družstvo zo Svitu, ktoré svoj triumf náležite oslávilo spevom. Na druhom mieste skončili hostia z Poľska.

Delegácia V3 v Poprade: Seniori zakončili summit súťažou vo varení guláša
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM