Monika Vengrínová Šport

Deň detí a športu oslávili v Štrbe stovky ľudí: Pridali sa k nim aj olympionici a ďalší známi športovci + FOTO

V Štrbe sa už pravidelne sviatok všetkých detí oslavuje spoločne so športom. V jubilejnom ročníku bežeckej štafety tak bežalo takmer tristo ľudí a päťdesiat rodín. Nechýbali ani také známe športové mená ako Bajčičák, Vlhová, Ninis či Medlová.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí a športu oslávili v Štrbe stovky ľudí: Pridali sa k nim aj olympionici a ďalší známi športovci + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Súčasťou osláv dňa detí a športu bol jubilejný 30. ročník bežeckej štafety 100×1000 metrov, ktorá svoje jubileum oslávila účasťou mnohých olympionikov, známych športovcov a hlavne veľkým záujmom ľudí zo Štrby a okolia,“ vysvetlil Matúš Jančík zo Športového klubu Štrba. Je už zvykom, že štafetu otvárajú práve účastníci olympijských hier.

Tentokrát sa k nim pridal aj Michal Šerfel, ktorý je zakladateľom a dlhoročným šéfom bežeckej štafety. Spolu s ním na približne 1000 metrovú trať vybehli Mária Jasenčáková, Betka Havrančíková, Anna Pasiarová a Ľubomíra Iľanovská. Štafetový kolík prevzali Martin Bajčičák, Peter Mlynár a Jozef Ninis.

Štafetovým spôsobom sa zapájali počas dopoludnia aj ďalší záujemcovia o beh. Názov štafety 100×1000 metrov symbolizuje počet aspoň 100 športovcov, ktorí prebehnú trať dlhú 1000 metrov. Bežeckú štafetu organizátori v minulosti presunuli na termín dňa detí, štafeta má rekreačný charakter a z podujatia sa stala najmä oslava detského sviatku, behu a olympizmu.

„Tento ročník je výnimočný aj v tom, že štafetový kolík držalo spolu 297 účastníkov. Od najmenších detí v kočiaroch a na rukách svojich rodičov, krúžili okolo futbalového ihriska aj skúsení športovci a dôchodcovia. Okrem spomínaných športovcov nechýbali ani zlatí medailisti z Majstrovstiev sveta juniorov v hokejbale Matúš a Jakub Súkeľovci. Všetkých potešila aj účasť lyžiarky Petry Vlhovej, aktuálnej držiteľky titulu Slovenka roka v kategórii šport,“ uviedol Jančík s tým, že prišla aj úspešná snoubordistka Klaudia Medlová, ktorá v sobotu získala prestížny titul Lyžiarka roka 2015.

Organizátori dlhoročne odmeňujú zúčastnené rodiny a ich počet sa vyšplhal na pekné číslo 50. V bežeckej štafete bol najrýchlejší domáci bežec Tomáš Gemza a domáca lyžiarka Mária Danielová. Do Štrby prišli aj deti z detského domova v Liptovskom Mikuláši a žiaci z okolitých základných škôl, ktorí sa okrem štafety zapojili aj do futbalového turnaja. Najúspešnejšími futbalistami sa stali žiaci zo Základnej školy v Štrbe.

V Štrbe sa Deň detí oslavoval športom
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM