Monika Vengrínová Rôzne

Deň detí v Poprade a okolí? Mamičky a oteckovia, vyberajte z možností, kde ho stráviť

Medzinárodný deň detí (MDD) patrí všetkým deťom bez rozdielu. Urobte radosť tým svojim a zažite spolu s nimi nezabudnuteľný víkend. V Poprade a v Tatrách je pripravený bohatý program, stačí si len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí v Poprade a okolí? Mamičky a oteckovia, vyberajte z možností, kde ho stráviť
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade tanečníci i rozprávkové postavičky

V rámci programu, ktorý sa bude konať v sobotu 31.mája od 10:00 v Aréne Poprad, sa okrem domácich predstavia účinkujúci z Prešova, Košíc, Banskej Bystrice i Senice. Malí aj veľkí sa môžu tešiť na predstavenie 150 tanečníkov z TK Trend, Arabesky, Kentucky, Fearless a TŠ Super. Medzi deti zavítajú aj rozprávkové postavičky v nadživotnej veľkosti, a to včielky Maja a Vilko, Ferdo Mravec, Hello Kitty, Donald a Daisy. Návštevníkov osláv MDD potešia aj bábkové, činoherné a pantomimické divadlá, chýbať nebude ani populárna tancovačka s Ujom Ľubom.

Program svojou účasťou spestria i modelári s diaľkovo ovládanými tankami poháňanými spaľovacím motorom, ktoré si budú môcť vyskúšať aj návštevníci. Atrakciou budú aj viac, ako meter dlhé modely kamiónov s návesmi, so všetkými funkciami ako skutočná predloha. Predvádzané budú aj modely rýchlych terénnych áut.

Hlavnou hviezdou na pódiu bude speváčka Kristína, ktorá sa Popradčanom predstaví v sobotu o 17:00. Súčasťou programu sú aj tento rok tvorivé dielne, veľkoplošné projekcie a populárne podujatie Ja a môj psík, na ktorom sa deti budú môcť predviesť aj so svojimi štvornohými miláčikmi. Všetky atrakcie počas hlavného dňa osláv budú pre deti zadarmo, najmenší sa môžu tešiť aj na tradičné sladkosti. Hlavný program sa bude odohrávať na tribúne na Námestí sv. Egídia, časť programu sa uskutoční aj v Dome kultúry a jedno podujatie v exteriéri Centra voľného času.

V pondelok 2.júna sa deti môžu tešiť na tvorivé dielne pod dohľadom skúsených pedagógov a v divadelnej sále Domu kultúry bude zadarmo premietanie známej rodinnej komédie.

V Aquacity piráti, v Lomnici si deti zahrajú golf

Hneď v piatok 30.mája pred zotmením, budú okrem hviezd budú žiariť aj svetielka počas lampášikového sprievodu okolo Štrbského plesa. V sobotu všetky deti poteší autogramiáda športových hviezd, akými sú lyžiar Adam Žampa, strelkyňa Zuzana Štefečeková, bežec na lyžiach Martin Bajčičák či akrobatická lyžiarka Natália Šlepecká, ktorým budú určite nielen sekundovať osobnosti z televízie JOJ. Predstaví sa aj víťaz speváckej súťaže X Faktor a chýbať nebude ani známy Jaro Slávik či Sisa Sklovská.

V sobotu si všetky detičky môžu vo Veľkej Lomnici vyskúšať odpaľovať loptičky na golfovom ihrisku, a to pod dozorom profesionálneho trénera počas golfovej akadémie. A naviac, v tento deň sa deti zvezú lanovkou na Solisko len za symbolické jedno euro.

Nedeľa bude patriť pirátom v Aquacity Poprad. Vstup na najväčšie stretnutie pirátov bude len za jedno euro, ale program bude perfektný. Príde Jack Sparrow, lietajúce ryby a o zábavu sa postará balónová show aj voľba kráľa a kráľovnej pirátov, pirátsky karneval, či pirátska fiesta.

V Novom Smokovci a v Tatranskej Lomnici je pripravená „nedeľa v kine“ s premietaním filmov. V pondelok to budú divadelné vystúpenia. V utorok dopoludnia sa deti v Dolnom Smokovci vybláznia počas veľkého súťažno-zábavného zápolenia vo vedomostných, športových i netradičných disciplínach.

Olympijská nedeľa v Štrbe

Olympijskú nedeľu môžete zažiť v Štrbe od 9:00 do 14:00 na Športovom štadióne, kde sa bude konať už 29.ročník bežeckej štafety 100×100 metrov. Otvoria ju olympionici Daniela Kotschová, Pavol Hurajt, Martin Bajčičák, Peter Mlynár, Martin Bendík, Jozef Ninis a Marek Solčanský. Po nich budú nasledovať všetci športu chtiví návštevníci od najmladších detí až po veteránov.

Štart je bezplatný a bežia sa tri okruhy okolo futbalového ihriska v celkovej dĺžke 1 kilometer. Každý účastník získa účastnícky list s fotografiami zúčastnených olympionikov a malý darček. Odmenené budú aj všetky zúčastnené rodiny a najrýchlejší bežci v jednotlivých kategóriách. Na záver podujatia bude autogramiáda s olympionikmi, kde účastníci získajú do svojej zbierky cenné podpisy na účastnícke listy.

Počas celého dopoludnia bude prebiehať futbalový turnaj žiakov z okolitých základných škôl. Už tradične medzi nami privítame aj deti z detského domova v Liptovskom Hrádku. Všetky deti svoj sviatok oslávia súťažami o sladkosti. Pripravené budú aj nafukovacie atrakcie a predajné stánky.

Kométou do Tatier

Počas nedele bude historická električka premávať po celý deň, a to nasledovne:

Poprad-Tatry 8:38 – Veľký Slavkov 8:50 – Pod Lesom 9:04
Starý Smokovec – príchod 9:13 odchod 9:30 – Tatranská Polianka 9:43 – Vyšné Hágy 9:56
Štrbské Pleso – príchod 10:12 odchod 10:43 – Vyšné Hágy 10:59 – Tatranská Polianka 11:13
Starý Smokovec – príchod 11:23 odchod 12:18
Tatranská Lomnica – príchod 12:33 odchod 13:17
Starý Smokovec – príchod 13:33 odchod 14:18
Tatranská Lomnica príchod 14:33 odchod 15:17
Starý Smokovec príchod 15:33 odchod 16:10
Pod Lesom 16:18
Veľký Slavkov príchod 16:29 odchod 16:37
Porad – Tatry 16:49

Lístky sa budú predávať výlučne vo vlaku, cena cestovného lístka pre jeden úsek trate je pre dospelého 3 eurá, pre seniorov, ZŤP a deti do 15 rokov 1,50 eur a deti do 6 rokov cestujú zdarma. Súprava pozostáva z Kométy a dvoch vozňov, kapacita je obmedzená na osemdesiat miest. Nastúpiť a vystúpiť sa dá na každej zastávke na plánovej trase. Znamením pre nástup je zakývanie na rušňovodiča. Pre výstup na inej, ako konečnej stanici je potrebné osloviť sprievodcu. Od 15.júna do 14.septembra bude Kométa jazdiť každú nedeľu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM