Peter Handzuš Rôzne

Deň detí v Štrbe aj so štafetou 100x1000 m

Za pekného aj keď trochu veterného počasia sa areál zaplnil deťmi, ale aj ich rodičmi a ostatnými dospelými, ktorí si chceli spríjemniť dopoludnie súťažami i športom a ochutnať výborný rozhodcovský guláš.

V sobotu 2. júna 2012 sa v Športovom štadióne ŠK Štrba uskutočnilo podujatie Deň detí a športu. Jej súčasťou boli súťaže a atrakcie pre deti a 27. ročník bežeckej štafety 100×1000 metrov. Organizátormi podujatia boli Obecný úrad Štrba, Športový klub Štrba, ZŠ v Štrbe a Olympijský klub Vysoké Tatry.

Už viac ako 15 rokov podporujú beh a olympijské princípy, bývalí účastníci olympijských hier i aktívni športovci. Nechýbali ani rodáci zo Štrby Pavol Garaj, čerstvý majster sveta asociácie BMAF v K-1 do 73 kg a Miroslav Jambor, držiteľ bronzovej a striebornej medaily z Para-olympiády v Pekingu 2008. Štrba sa môže pochváliť aj viacerými účastníkmi Zimných olympijských hier a najčerstvejším je Pavol Hurajt, bronzový medailista zo ZOH vo Vancouveri 2010 v biatlone.

Pavol toto podujatie slávnostne otvoril a spolu s Jozefom Kovaříkom, Jánom Klimkom a Ľubomírou Iľanovskou vybehli ako prví na kilometrovú trať. Štafetu postupne odovzdali aj Betke Havrančíkovej, Vierke Klimkovej a ďalším 213 účastníkom, z ktorých 62 bolo dospelých. Slogan tohto ročníka „športuje celá rodina“ potvrdilo 20 rodín. Mohli sme vidieť bežať mamičky a oteckov i starých rodičov tlačiacich kočík s ich ratolesťami. Aj reprezentant v behu na lyžiach Martin Bajčičák so svojou manželkou Alenkou a dcérkou Emou sa po roku opäť vrátili a spoločnou štafetou podporili myšlienku tohto podujatia.

[color=#cc0000]­[size=15]Súťa­žili deti z okolitých dedín aj z detského domova[/size][/co­lor]

Už tretí rok boli medzi nami aj deti z detských domovov so svojimi vychovávateľmi. Z Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša ich prišlo viac ako 40. Premiéru zažilo aj 6 detí z detského domova v Istebnom. Štafetu odbehla a počas dňa sa k návštevníkom prihovorila aj Petra Vlhová, ktorá zaujala svojou skromnosťou a všetkým priblížila jej úspechy, medzi ktoré patrí aj zisk zlatej medaily v slalome na ZOH mládeže 2012 v Innsbrucku.

Počas celého dopoludnia sa na ihrisku pri ZŠ Štrba žiaci z Liptovskej Tepličky, Šuňavy, Štrby a Liptovského Hrádku sústredili na futbalový turnaj. Napätú atmosféru najlepšie zvládli žiaci z Liptovskej Tepličky, ktorý vo finále porazili deti z detského domova v Liptovskom Hrádku.

Nielen pre tých najmenších bolo pripravených kopec atrakcií a súťaží, ktoré zabezpečovali pracovníci oddelenia kultúry z Obecného úradu Štrba. Pre všetky deti bolo pripravených niekoľko zaujímavých stanovíšť, mohli využiť aj možnosť povoziť sa na koníkoch z Mengusoviec a zabaviť sa na nafukovacích atrakciách.

[color=#cc0000]­[size=15]Priš­li aj olympijské nádeje[/size][/co­lor]

Na záver podujatia bola pripravená autogramiáda a na účastnícke listy sa návštevníkom podpisovali olympionici Pavol Hurajt a Walter Marx mladší, členovia Centra Olympijskej prípravy Martin Dvorský, Nicolas König a účastníci Zimných olympijských hier mládeže Petra Vlhová, Tatiana Žifčáková, Jozef Čikovský a Patrik Tomaško.

Podujatie bolo ukončené vyhlásením výsledkov. Ceny víťazom jednotlivých kategórií i mladým futbalistom odovzdával starosta obce Michal Sýkora, Anna Pasiarová z KO Vysoké Tatry, športovkyňa Petra Vlhová i Gabriel Jamnický vedúci centra olympijskej prípravy v Poprade. Spolu so starostom obce poďakoval účastníkom, rozhodcom, organizátorom i sponzorom dlhoročný riaditeľ podujatia Michal Šerfel a za celý organizačný tím všetkým oznámil, že toto podujatie nebude v Štrbe chýbať ani na budúci rok.

Poprad24/mše a mja Foto: TV Štrba, Matúš Jančík

dmdd_strba
34
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM