Peter Handzuš Správy

Deň objatí v uliciach Popradu: Pozrite si FOTO rozjasnených tvárí

53 registrovaných dobrovoľníkov vyrazilo do ulíc Popradu v rámci 4. ročníka Hug Day – dňa, kedy aj vám možno zlepšilo náladu náhodné objatie.

Ilustračný obrázok k článku Deň objatí v uliciach Popradu: Pozrite si FOTO rozjasnených tvárí
Zdroj: Dnes24.sk

K popradským dobrovoľníkom sa pridala aj vysunutá skupina vo Vysokých Tatrách. Spolu prekonali študenti škôl z regiónu rekord v objímaní z roku 2014, kedy mali zaregistrovaných 9 347 objatí. “Spolu sa nám všetkým podarilo objať 10 424 ľudí a takto prekonať minuloročný rekord,” povedal koordinátor tohtoročného Hug Day v Poprade a vo Vysokých Tatrách Martin Mlynár z o. z. SocialUP.

A aké boli reakcie ľudí? Boli hlavne prekvapení. Vyskytli sa aj negatívne reakcie na túto iniciatívu, ale len vo výnimočných prípadoch. “Niektorí ľudia nedostali objatie už dlhé roky. Niektorým to vyvolalo úsmev na tvári, niektorí si aj poplakali. Väčšina ľudí to ale prijala pozitívne a s nadšením,” doplnil Martin Mlynár.

Podľa prvých neoficiálnych výsledkov dosiahli organizátori Hug Day 2015 v rámci Slovenska mimoriadny úspech. "Sčítali sme počet rozdaných objatí vo všetkých slovenských mestách. Finálne číslo nás prekvapilo a veľmi potešilo. Prekonali sme magickú hranicu 100 000 objatí, čím sme vytvorili nový rekord,“ prezradil celoslovenský koordinátor Hug Day, Jaroslav Dodok.

Do dňa objatí sa zapojilo 51 miest na Slovensku a tiež dobrovoľníci z ďalších 15 krajín: Rumunska, Luxemburska, Hong Kongu, Gruzínska, Estónska, Turecka, Srbska, Azerbajdžanu, Keňe, Maďarska, Egypta, Brazílie, Talianska, Poľska a Českej republiky.

Hug Day 2015 v Poprade
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM