Tlačové správy

Deň otvorených dverí: Prilákal na „starý gympel“ záujemcov až z Liptova i Šariša

Dobrý chýr sa zrejme šíri nesmierne rýchlo a nepozná hranice. Ako inak si totiž vysvetliť, že takmer tri stovky záujemcov sa rozhodlo na vlastné oči presvedčiť, ako sa to vlastne vyučuje na Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade a prijalo pozvanie na Deň otvorených dverí (DOD).

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí: Prilákal na „starý gympel“ záujemcov až z Liptova i Šariša
53
Galéria
Zdroj: PR

A neboli to len žiaci z popradských základných škôl, hoci tých bola prevažná väčšina. Prišli však aj adepti z okresov Kežmarok, Levoča, Stará Ľubovňa, ale aj z Liptovského Mikuláša a dokonca z okresov Sabinov a Prešov. V porovnaní s vlaňajškom je to výrazný nárast záujmu zo strany deviatakov, ale aj piatakov zaujímajúcich sa o osemročnú formu štúdia, a športovcov, ktorí by chceli získať vzdelanie v odbore gymnázium – šport.

Heslo tohtoročného DOD na Kukučínke znelo: „Gymnazisti budúcim gymnazistom!“ A naozaj! Učitelia hrali tentoraz iba vedľajšie roly. V tých hlavných vystupovali žiaci. Tí svojim potenciálnym budúcim spolužiakom na dvadsiatich stanovištiach predvádzali, ako má „starý gympel“ prívlastok „starý“ iba v názve, pretože vybavenosťou učební, využívaním najmodernejších technológií, ale aj prístupom vyučujúcich a metódami vyučovania patrí medzi najmodernejšie školy na Slovensku.

„Páčilo sa mi naozaj všetko, čo som videl. Ak by som však predsa mal čosi vyzdvihnúť, tak pokusy z chémie a fyziky a hravé vyučovanie angličtiny. Bolo to super,“ neskrývala nadšenie jedna z množstva návštevníčok. „Chcel som sa predovšetkým informovať o možnosti študovať odbor športové gymnázium. Dostal som všetky informácie, ktoré som potreboval. Ukážky v telocvični však ešte predbehli moje očakávania. Doslova ma očaril školský športový areál,“ pridal sa mladík s vyšportovanou postavou.

Najmä žiaci zo vzdialenejších lokalít prišli aj so svojimi rodičmi. Tí takisto boli s tým, čo videli, veľmi spokojní. „Urobilo to tu na mňa veľmi dobrý dojem. Príjemní ľudia, príjemné prostredie, pekná škola. Už len aby sa ten môj syn sem dostal,“ pousmiala sa mamička jedného z deviatakov.

Nadšenie však nebolo iba jednostranné. Na jednom zo stanovíšť sa návštevníkom predstavil aj študentský parlament Gymnázia na Kukučínke. Interaktivnou formou prezentovali jeho zástupcovia svoje mimovyučovacie aktivity. Adepti na štúdium mohli sami navrhnúť akcie, ktoré by chceli po svojom príchode do školy realizovať. „Parlamentári“ im potom vysvetľovali, čo z toho by sa dalo naozaj absolvovať a vysvetľovali celý postup svojej spolupráce s vedením školy. „Bolo to aj pre nás nesmierne obohacujúce. Tí mladí prichádzali so skvelými nápadmi, niektoré sa pokúsime v budúcnosti zrealizovať,“ tešila sa jedna z členiek vedenia študentského parlamentu.

Deň otvorených dverí na „starom gympli“ bol jeho vynikajúcou prezentáciou pred verejnosťou. Potvrdil, že najžiadanejšia škola v Prešovskom samosprávnom kraji už nielen klope na dvere slovenskej „extraligy“, ale už medzi ňou je. „Najkrajším pocitom pre vedenie školy je pocit hrdosti na svojich žiakov a učiteľov. Počas ´déodéčka´ som ten pocit mal,“ uzavrel riaditeľ Gymnázia na Kukučínovej ulici Vladimír Lajčák.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM