Monika Vengrínová Rôzne

Deň otvorených dverí v útulku: Príďte si vybrať z opustených psíkov

Zariadenie pre túlavé a odchytené psy v Poprade opäť pozýva na deň otvorených dverí. Akciu, ktorá by mala pomôcť nájsť nový domov pre štvornohých obyvateľov útulku, pripravuje samospráva v spolupráci s prevádzkovateľom útulku v piatok 18.10.2013 v čase od 12.00 do 17.30 hod.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí v útulku: Príďte si vybrať z opustených psíkov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom organizovania akcie je opätovný nárast počtu opustených psov v meste. Viac ako inokedy je potrebná pomoc milovníkov zvierat, ktorí majú možnosti a sú schopní poskytnúť opusteným psom nový domov .

„Situácia s vyšším počtom psíkov umiestnených v útulku v súčasnej dobe prevyšuje kapacitné možnosti útulku,“ vysvetľuje Daniela Polaštíková z popradskej radnice. „Psy ponúkané do náhradnej starostlivosti sú veterinárne ošetrené a začipované tak, ako si to vyžaduje v súčasnosti platná legislatíva“, dopĺňa Polaštíková.

V piatok 18.10. popoludní tak bude mať každý dostatok času pozrieť si desiatky psíkov a prípadne sa rozhodnúť, ktorému dajú šancu na nový domov.

Útulok, ktorý sa nachádza v mestskej časti Veľká, je počas pracovných dní otvorený denne od 8.30 do 10.30 hod, popoludní od 14.00 do 16.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM