Martin Žákovič Hokej

VIDEO: Derby so Slovanom? Veľká udalosť, hovorí Bartečko

Praha – Veľká udalosť. Inak sa duel pražského Leva s bratislavským Slovanom v hokejovej KHL nedá nazvať. Na derby sa chystajú obe strany a my sme sa rozprávali s jednotlivými hráčmi oboch tímov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Derby so Slovanom? Veľká udalosť, hovorí Bartečko
Foto: Marián Handzuš

V sobotu nastúpia v medzinárodnej KHL proti sebe po prvý raz slovenské mužstvo proti českému a na duel sa poctivo chystajú obe strany. „Sily iste mať budeme. Fyzička tohto tímu je na správnom mieste a šláger bude skôr o psychike,“ analyzuje Bartečko, ktorý si po vydýchol najmä po stredajšej výhre s Chabarovskom. „Pre psychiku nášho tímu nesmierne dôležité víťazstvo. Prehrali sme doteraz viac krát o jeden gól po našich individuálnych chybách v posledných minútach. Konečne sme sa toho vyvarovali,“ chválil stredajší výkon jeden s najskúsenejších hráčov Leva. „Máme za sebou dlhú sériu prehratých zápasov a pred reprezentačnou prestávkou tak naháňame body. Derby so Slovanom bude pre náš klub veľká udalosť,“ hovorí. Zápas sprevádza veľký záujem fanúšikov, najmä zo slovenskej strany a Tipsport Aréna pražskej Sparty bude po prvý raz v sezóne vypredaná. „Som presvedčený, že atmosféra bude výborná. Osobne sa na Slovan veľmi teším,“ hotuje sa.

Prahu si pochvaľuje

Bartečko sa po pôsobení v domácom prostredí pod Tatrami s pokračujúcou zmluvou musel pred sezónou premiestniť do českej Prahy, no s transferom si pochvaľuje. „V Čechách som veľmi spokojný. Hokejovo sme začali dobre, mali sme však dlhšiu krízu ako obvykle. Hrať v tomto meste je však paráda,“ hovorí o „stovežatej“. Núka sa Ľubošovi porovnanie pražského Leva s tým popradským? „Aj vlani bola organizácia dobrá, fungovalo všetko, snáď okrem výplat, čo sa však teraz už vyriešilo. No v porovnaní s Popradom je pražský Lev ekonomicky silnejší , máme viac možností, skrátka profesionálny klub,“ hodnotí Bartečko.

O možnom derby Poprad vs Slovan

Možno nechýbalo tak veľa a HC Lev by aj v tejto sezóne pôsobilo pod Tatrami. Spolu so vstupom bratislavského Slovana do KHL by tak derby zápas Popradu so Slovanom nabral národný rozmer. „Bolo by to fakt veľmi dobré. Poprad a Slovan boli v extralige vždy rivali. Pre popradských fanúšikov by to bolo famózne,“ zamyslel sa Bartečko, ktorý však vníma reálnosť súčasnej situácie. „Sme v Čechách a ideme do zápasu vo farbách HC Lev Praha,“ dodal.

Názory ďalších hokejistov Slovana a Leva nájdete vo videogalérií.

HC Lev Praha vs. HC Slovan Bratislava
5
Galéria
Ľuboš Bartečko pred derby so Slovanom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM