Peter Handzuš Basketbal

Derby vo Svite: Iskra nadelila Spišiakom 103 bodov

V 29. kole Eurovia SBL privítala Iskra Svit v derby zápase súpera zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Derby vo Svite: Iskra nadelila Spišiakom 103 bodov
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Po štyroch prehrách v rade potrebovali hráči Iskry Svit nakopnúť. Nič sa k tomu nehodilo lepšie ako domáci derby zápas proti Spišskej Novej Vsi. Sobotný zápas držali Sviťania od začiatku pevne v rukách a nad susedmi zo Spišskej vyhrali presvedčivo 103:60.

„Znovu nepočúvame, čo nám hovorí tréner. Nechceme hrať kolektívne. V obrane máme totálny chaos, každý si tam robí, čo chce. V útoku sa chceme presadiť individuálne. Tak sa hrať nedá. Musíme hrať spolu a dôverovať si v útoku aj v obrane. Keď to tak nie je, tak potom to vyzerá takto,“ povdal po prehratom zápase hráč Spišskej Novej Vsi Daniel Lenárt.

„Celé zle. Chýbajú nám dvaja hráči. Dnes sme odišli fyzicky a potom aj mentálne. Domáci boli naštartovaní, išli do zápasu s tým, že nás idú rozbiť a to sa aj stalo. Ale nemôžeme sa tak poddávať zápasu. Je to prvý zápas, čo som videl chlapcov v takejto pozícii. Zápasy doposiaľ boli veľmi dobré, bojovali do konca, boli sme stále v hre. Dnešok si musíme rozobrať, lebo na to nie som naučený,“ konštatoval nespokojný tréner hostí Erich Korfanta.

Foto: Peter Handzuš

„Hrali sme tímovo, hrali sme výborne. Po tých štyroch prehrách sme sa chceli nejako nakopnúť a to je to, čo sme potrebovali. Povedali sme si, že neprichádza do úvahy žiadne podcenenie. Spišská hrá výborný basket, zmenili trénera, zmenili štýl hry a hrajú výborne,“ konštatoval spokojný mladý hráč Iskry Svit Patrik Sarna, ktorý proti Spiškej odohral 13 minút.

„Spišská poslednými výkonmi a výsledkami vzbudzovala rešpekt. Chceli sme pristúpiť k tomuto zápasu seriózne, aby sme sa nakopli aj my, lebo sme už potrebovali výhru. Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas a veľmi dôležité víťazstvo. Nehrali sme komplet a preto sme tento zápas nebrali ako samozrejmosť,“ povedal po zápase tréner Svitu Michal Madzin.

BK Iskra Svit – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 103:60 (23:15, 31:22, 23:10, 26:13)
Najviac bodov: Šoutvin 28, Gonzalez 22, Fleming 17 – Henry 19, Lenárt a Šolevič po 11, Antoni 6

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM