Monika Vengrínová Rôzne

Tatry zažili megaúspešné podujatie: Hrebienok praskal vo švíkoch!

Medvedie dni na Hrebienku už tradične prilákali tisíce návštevníkov. Megaúspešné podujatie pre deti sa v Tatrách konalo už po siedmykrát a počas štyroch dní ho navštívilo viac ako 32-tisíc ľudí. Deti boli z programu a z desiatok medveďov rôznych druhov a veľkostí nadšené.

Ilustračný obrázok k článku Tatry zažili megaúspešné podujatie: Hrebienok praskal vo švíkoch!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Tatry opäť zažili inváziu medveďov. K deťom priateľské medvede boli od štvrtka do nedele na Hrebienku synonymom skvelej zábavy pre celú rodinu. Oproti minulému roku vzrástla návštevnosť podujatia Medvedie dni až o 20%.

Rozdalo sa 3-tisíc šiltoviek i 3 tony jabĺk

„Siedmy rok je vo vzťahoch štatisticky kritický, som rád, že pri vzťahu detí a rodičov k našim Medvedím dňom toto neplatí a je za nami ďalší úspešný ročník. Návštevnosť viac ako 32-tisíc ľudí nás nesmierne potešila. Návštevnosť nám rastie rok čo rok. Je to úžasné a zároveň zaväzujúce. Vždy si dávame záležať na tom, aby výber programu a účinkujúci zaujali naše ratolesti. Zatiaľ sa nám to darí, keďže Hrebienok, ako sa ľudovo hovorí, „praskal vo švíkoch“. Už teraz začíname rozmýšľať nad tým, čo nové vymyslíme opäť o rok“, povedal Ján Mokoš, predseda predstavenstva Región Vysoké Tatry.

Deti si aj tento rok prišli na Hrebienku na svoje. Užili si vystúpenia skvelých divadiel, zašportovali si, zatancovali. Až 3-tisíc detí dostalo šiltovku, jeden a pol tisíc si pochutnalo na nanukoch a všetky sa zahryzli do šťavnatých jabĺk, ktorých sa rozdali až 3 tony.

17-tisíc medveďov v detských rúčkach

K 24 medveďom, ktoré boli súčasťou programu pribudlo skoro 17-tisíc medveďov, ktoré si so sebou priniesli deti. Najťažší medveď vážil úctyhodných 230 kilogramov a vytvoril ho známy umelecký kováč, ten najvyšší bola tri metre vysoká panda. A kým deti si pochvaľovali pestrosť podujatia, mamičky aj baby zónu pre deti do 3 rokov, kde si v pokoji nakŕmili najmenšie detičky, prípadne sa tam skryli pred slnkom či dažďom.

„Popularita Medvedích dní nám stále rastie a je výborné, že tú tohtoročnú návštevnosť neovplyvnili ani dve tatranské búrky. Obrovský záujem bol už tradične o hrabanie sa v kontajneroch plných guľôčok a skrytých darčekov aj o vystúpenia divadiel. Najväčší úspech zaznamenalo vystúpenie FÍHA tralala, pri ktorom deti doslova nedýchali. Zvládli sme dopravu aj parkovanie v Starom Smokovci, a to najmä vďaka regulácii dopravy a výdatnej pomoci polície“, doplnila Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Medvedie dni na Hrebienku 2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM