Monika Vengrínová Rôzne

Deti budú tvoriť publikáciu na tému Nemáme kamenné srdcia. Záštitu prevzali Barabáš a Michalica

Už 2. januára štartuje Veterán klub železníc Poprad akciu s názvom Nemáme kamenné srdcia. Názov našiel inšpiráciu v prírodnom útvare, umiestnenom neďaleko Vyšných Hágov, kde sa kamenné srdce skutočne nachádza.

Ilustračný obrázok k článku Deti budú tvoriť publikáciu na tému Nemáme kamenné srdcia. Záštitu prevzali Barabáš a Michalica
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom akcie je vyjadriť vďaku za pomoc, ktorú poskytli viaceré firmy, ale aj občania Slovenska pri revitalizácii historickej električky Kométa, podnietiť deti k cielenej literárnej a výtvarnej tvorbe a k všeobecnému angažovaniu sa. Z týchto prác napokon vznikne napokon publikácia, ktorej adresátom budú choré deti z rôznych špecializovaných detských zdravotníckych oddelení a ústavov.

„Rôznymi informačnými kanálmi v tomto období oslovujeme základné školy a ZUŠ-ky, krúžky a kluby mladých autorov, ktorým rozosielame propozície nesúťažnej akcie. Jej uzávierka je na konci septembra 2013, následne odborná skupina spolupracovníkov vyberie literárne a výtvarné diela a pripraví ich do tlače,“ hovorí koordinátor akcie Mikuláš Argalács.

Prezentácia publikácie sa uskutoční v novembri 2013 vo Vyšných Hágoch, a to neďaleko kamenného srdca, ktoré bolo inšpiráciou nielen na pomenovanie akcie, ale i jednou z tém na poviedku, rozprávku či povesť. Ako prvá sa k akcii pridala najvyššie položená základná škola na Slovensku vo Vyšných Hágoch. Škola tiež prisľúbila starať sa o poriadok v okolí kamenného srdca. Toto sa deje v úzkej spolupráci s lesníkom Štátnych lesov TANAP-u Igorom Cpinom.

„Záštitu nad podujatím prevzali k dnešnému dňu filmár Pavol Barabáš a husľový virtuóz Peter Michalica. Čakáme na vyjadrenie ďalších oslovených osobností kultúrneho života Slovenska,“ dodáva Argalács.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM