Marián Barilla Rôzne

Deti dostali nové ihrisko, vysúťažené v elektronickej aukcii

Mesto Poprad odovzdalo do užívania stavbu, z ktorej budú mať najväčšiu radosť deti a ich rodičia.

Ilustračný obrázok k článku Deti dostali nové ihrisko, vysúťažené v elektronickej aukcii
Foto: Marián Barilla / Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku JUH sa malí i veľkí Popradčania môžu tešiť z nového detského ihriska, ktoré bolo vybudované ako súčasť 2. etapy výstavby parku pri Kostole sv. Cyrila a Metoda. Ihrisko je určené najmä menším deťom, niektoré prvky však môžu využívať aj deti do 15 rokov. Vzhľadom na inštaláciu lavičiek si tam oddýchnu aj rodičia a starí rodičia. Súčasťou ihriska je pieskovisko s domčekom, šmýkačka, hojdačka a dva nové prvky, ktoré zatiaľ v Poprade neboli realizované – kyvadlo a pavúčia preliezka. Estetický vzhľad ihriska dotvárajú lavičky s listami, ktoré nadväzujú na park s fontánou pred kostolom.

Novinkou je špeciálny bezpečnejší povrch

Keďže sa snažíme každým novým ihriskom niečo vylepšiť, kamienkový povrch zrealizovaný na ihriskách odovzdaných ešte v roku 2006 sme aj vzhľadom na údržbu a pripomienky niektorých rodičov nahradili elastickým pryžovým povrchom, ktorý je mäkší a výrazne bezpečnejší. Ak sa tento povrch osvedčí, budeme s touto technológiou pokračovať aj na ďalších ihriskách.

Cena vysúťažená v elektronickej aukcii

Celkový náklad na ihrisko vrátane sadových úprav a spevnených plôch je 79 100 eur. Cena bola vysúťažená podľa Zákona o verejnom obstarávaní a je výsledkom elektronickej aukcie.

„Som rád, že sme ukončili rekonštrukciu tohto územia a Popradčania sa môžu tešiť z ďalšieho detského ihriska. Množstvo detí, ktoré sa denne hrajú na novom ihrisku potvrdzuje, že náš zámer bol správny.“

Mesto Poprad pokračuje vo výstavbe detských ihrísk

Mesto Poprad zrealizovalo v posledných rokoch viacero detských ihrísk. Na sídlisku JUH v roku 2006 zrealizovalo veľké multifunkčné ihrisko pre loptové hry, pri ktorom boli aj prvky pre najmenšie deti. V tom istom roku bol na sídlisku JUH 3 realizovaný park, ktorého súčasťou bol taktiež priestor pre zábavu najmenších detí. Okrem týchto ihrísk sa realizovali podobné stavby aj na sídlisku ZÁPAD, pri bytových domoch Luxor, Považie a Novohrad. Samospráva neobišla ani mestské časti, keď boli detské ihriská zrealizované aj v SPIŠSKEJ SOBOTE a v MATEJOVCIACH. V súčasnej dobe máme pripravený projekt na realizáciu detského ihriska a oddychovej zóny pre seniorov na ulici Na letisko vo VEĽKEJ a je už pripravená dokumentácia pre ihrisko na Tomášikovej ulici na sídlisku JUH.

Ing. Marián Barilla, poslanec Mestského zastupiteľstva Mesta Poprad, člen Mestskej rady Mesta Poprad, e-mail: marian.barilla@hkpoprad.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM