Martin Sýkora Kultúra

Deti sa môžu tešiť: MDD v Poprade s veľkolepou oslavou v centre mesta

Mesto Poprad pripravilo pre deti pri príležitosti ich sviatku bohatý program, v ktorom sa predstavia účinkujúci z celého Slovenska. Deti sa majú na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa môžu tešiť: MDD v Poprade s veľkolepou oslavou v centre mesta

Hlavný program sa uskutoční v nedeľu 28.mája 2017 od 10:00 na Námestí sv. Egídia. Obľúbené rozprávky zahrajú divadlá Portál z Prešova, Clipperton z Banskej Bystrice a Actores z Rožňavy. Veľkolepý Cirkus obrov plný zábavy a fantázie predvedie Creative Shows z Bratislavy. Vyvrcholením nedeľňajšieho programu bude koncert Mira Jaroša.

Na námestí bude veselo

V centre Popradu nebudú v tento deň chýbať stánky s občerstvením a stánky plné sladkostí, deti budú mať všetky atrakcie k dispozícii zadarmo. Najmenších Popradčanov poteší aj Mestská informačná kancelária, ktorá bude v tento deň bezplatne požičiavať šliapacie retro autíčka, novinkou budú odrážadlá pre najmenšie deti.

„Súčasťou osláv MDD v Poprade bude už v sobotu 27.5.2017 program Ja a môj psík, v ktorom sa môžu deti predviesť so svojimi psíkmi a spoločne súťažiť o pekné odmeny. Súťažiť sa bude na školskom dvore ZŠ na Ul. mládeže,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Súčasťou programu osláv MDD budú aj tradičné tvorivé dielne v Dome kultúry v pondelok o 12:00.

Len aby vyšlo počasie…

Na záver programu MDD v Poprade sa vo štvrtok 1.júna môžu najmenší tešiť na premietanie rozprávky Lichožrúti v kine Tatran s voľným vstupom pre všetky deti.

„Príprave programu pri príležitosti Medzinárodného dňa detí sme venovali maximálnu pozornosť. Je to darček mesta všetkým popradským deťom a ich rodičom. Verím, že počasie nám bude priať a centrum Popradu zažije krásnu oslavu tohto sviatku, “ informoval primátor mesta Jozef Švagerko.

Hlavný program, ktorý je naplánovaný na nedeľu 28.5.2017 o 10:00 na Námestí sv. Egídia, bude v prípade nepriaznivého počasia presťahovaný do Domu kultúry v Poprade.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM