Monika Vengrínová Rôzne

Deti z detského domova zažili nezabudnuteľný deň v Tatrách: Stali sa malými horolezcami

Deti zo Spišského Štiavnika, z Tatranskej Lomnice a zo Spišskej Teplice umiestnené v detskom domove alebo v náhradných rodinách prežili Medzinárodný deň detí, na ktorý len tak nezabudnú. V Tatranskej Kotline sa im venovala skupina horských vodcov.

Ilustračný obrázok k článku Deti z detského domova zažili nezabudnuteľný deň v Tatrách: Stali sa malými horolezcami
Zdroj: TASR

Hoci pôvodný plán, výstup na Lomnický štít, nevyšiel, deň sa i tak vydaril. „Deťom sme pripravili náhradný program v Tatranskej Kotline. Na menšej lezeckej stene si mohli vyskúšať lezenie, urobili sme im lanovku, k dispozícii mali i cvičné ferraty, po kterých mohli liezť. Mali možnosť chodiť po tenkom lane a tiž si vyskúšať zlaňovanie,“ přiblížil program takmer dvadsiatky detí horský vodca Miki Knižka.

On sám už dlhšie rozmýšľal, zorganizovať niečo podobné pre deti, ktoré nemajú vlastných rodičov. Podarilo sa to až tento rok, keď sa benefičné podujatie stretlo s ohlasom aj u iných horských vodcov.

„Chceli sme deťom ukázať, že sa dajú prekonávať prekážky v živote, avšak hlavný cieľ bol urobiť niečo dobré a priblížiť týmto deťom hory. Ich reakcie boli veľmi pozitívne, páčilo sa im to, hoci niekedy museli prekonať vlastný strach a obavy. Nakoniec boli úplne nadšené a šťastné,“ dodal Knižka s tým, že takáto akcia mala zmysel a veľmi by si prial, aby sa z nej stala tradícia Medzinárodného dňa detí v Tatrách.

Deti z detského domova ako horolezci
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM