Peter Handzuš Rôzne

Deti zaplnili námestie. Zábavali sa od rána do večera

Deň detí v Poprade sa vydaril. Obavy z dažďa nakoniec rozfúkal vietor a celodenná zábava sa mohla odohrať tam, kde to všetci chceli. V centre mesta, na Námestí sv. Egídia. Organizátori pripravili pestrý program pre malé aj väčšie deti. Naprázdno ale

Deti v Poprade tak mohli zažiť kopec zábavy na rôznych atrakciách a zabávali ich aj divadelníci zo Zvolena, Vranova nad Topľov, Banskej Bystrice, tanečníci z Popradu a muzikanti ujo Ľubo aj Samo Tomeček so svojou kapelou.

Deň detí sa prvýkrát realizoval na Námestí sv. Egídia z iniciatívy predsedu občianského združenia PRE MESTO Ondreja Kavku po rokovaníso šéfom oddelenia kultúry Mesta Poprad Rudolfom Kubusom.

„Námestie plné rozžiarených detských očiek a úžasného detského smiechu len potvrdilo, že Nám. sv. Egídia, to nie sú len historické budovy, dlažba a trávnik,“ tvrdí Kristína Horáková, šéfka stavebného úradu v Poprade.

Námestie v Poprade je miesto, kde sa majú stretávať ľudia, kde majú aj deti a mládež mať vytvorené výborné podmienky na ich realizáciu. Do budúcna je preto potrebné zakomponovať do stavebného rastu námestia aj plnohodnotné detské ihriská.

Poprad24/mks Foto: mediaportal, Branislav Babjak

mddpoprad
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM