Martin Sýkora Rôzne

Deti zo sociálne slabších rodín si užívajú Tatry: Tábor plný aktivít

Štyri desiatky detí si pobyt na účet popradskej mestskej kasy veľmi užívajú. Ak by boli odkázaní len na rodičov, do tábora by sa určite nedostali.

Ilustračný obrázok k článku Deti zo sociálne slabších rodín si užívajú Tatry: Tábor plný aktivít
Zdroj: TASR

Mesto Poprad aj tento rok pokračuje v tradícii a už po 18-ty krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový pobyt. Od 1. júla do 8. júla deti zažívajú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici. Mesto Poprad v spolupráci s odbornými lektormi tábora pripravilo pestrý zaujímavý program plný hier, súťaží a aktivít.

„Pokračujeme v krásnom projekte, ktorý je dobre nastavený a tieto deti si to zaslúžia. Deti vyrastajú v neľahkých podmienkach a my im chceme pomáhať aj takouto formou. Verím, že sa tu cítia dobre a sú tu šťastné,“ uviedol počas návštevy tábora primátor Popradu Jozef Švagerko.

Deti si užili pestré súťaže, kreslenie na chodník, Lomnický jarmok, hľadanie pokladu, výrobu vlastných tričiek, funny olympiádu a rôzne športové aktivity – turnaj vo futbale, vybíjanej, maľovanie vlajok, výrobu výrobkov z cesta, karneval, servítkovou technikou sa naučili vyrábať šperkovnice, obrázky a mnoho iného. Pod dohľadom skúsených lektorov si deti vyskúšali aj techniky poskytovania prvej pomoci.

Tento rok deti spoznávali aj aj krásy okolia a navštívili Skalnaté Pleso visutou lanovkou z Tatranskej Lomnice, Múzeum TANAPu a Botanickú záhradu – expozíciu tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici. Prekvapením pre deti boli určite aj vizuálne ilúzie v Tricklandii v Starom Smokovci. Nechýbalo bude chýbať ani plávanie, ktoré si deti užili v Hoteli Odborár v Tatranskej Lomnici. „Finančné náklady spojené s pobytom nezaťažili ani jednu rodinu, mesto Poprad vyčlenilo na realizáciu letného tábora 8 000 eur,“ informoval komunikačný manažér Mesta Poprad Marián Galajda.

Ilustračné foto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM