Pavol Krupka Kultúra

Divadelná Šuňava: Súbor Art Academy uviedol Pacienta doktora Freuda

Na tohtoročnom festivale Divadelná Šuňava vystúpili aj divadelníci z Art Academy z Popradu, ktorí sú známi inscenáciami diel naštudovanými v pôvodnom jazyku. Priamo v Šuňave sme sa porozprávali s režisérkou tohto mládežníckeho súboru Tatianou Husárovou.

Ilustračný obrázok k článku Divadelná Šuňava: Súbor Art Academy uviedol Pacienta doktora Freuda
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Mládežnícky súbor Art Academy sa dostal do povedomia Popradčanov ako zoskupenie hrajúce divadlo v anglickom jazyku. Aj preto sa jeho predstavenia vždy stretávajú s veľkým záujmom, zvlášť medzi divákmi z radov popradských stredoškolákov. Cieľom súboru a jeho režisérky Tatiany Husárovej je vyhľadávať mladé umelecké talenty z nášho mesta a dať im priestor na sebarealizáciu a rozvoj. Študenti zároveň rozvíjajú svoje jazykové schopnosti a zlepšujú komunikáciu v cudzom jazyku.

Študentskí divadelníci doteraz naštudovali päť klasických divadelných diel a námetov a uviedli ich pred popradským publikom. V tomto roku sa po prvýkrát pustili do nácviku hry v preklade do slovenčiny, konktrétne hry chorvátskeho dramatika Mira Gavrana Pacient pána Freuda. Novinkou je komorné obsadenie inscenácie, komediálne dielo je napísané pre troch hercov. Aj účasť na 21. ročníku regionálneho festivalu neprofesionálych divadiel Divadelná Šuňava je pre súbor premiérou.

Trojicu hlavných postáv stvárnili najskúsenejší divadelníci v zostave dvaja študenti a jeden pedagóg. Pacienta Adolfa hrá Tadeáš Tauchin, jeho zamilovanú priateľku Jessica Freivoltová a doktora Freuda Peter Hančarik.

Viac o predstavení i o samotnej Art Academy sa dozviete z videorozhovoru s režisérkou Tatianou Husárovou. Z predstavenia sme pripravili aj krátku ukážku, pozrieť si ju môžete TU.

Pacient doktora Freuda - predstavenie Art Academy Poprad
11
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Pacient doktora Freuda - predstavenie Art Academy komentuje jeho režisérka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM