Pavol Krupka Kultúra

Divadlo Ozvena uviedlo novú veselohru

Po roku prišiel ochotnícky divadelný súbor Ozvena z mestskej časti Stráže s novou hrou. Aj tentokrát ide o veselohru, ktorá vďaka skúseným hercom a režijnému vedeniu opäť rozosmialo publikum.

Hry autorky Karly Lužanskej sú pomerne bežnou náplňou repertoáru českých ochotníckych divadiel. Medzi nimi nájdeme hry vážne, prevažne vlastenecké, no i komediálne kusy, ktorých hlavným cieľom je zabaviť publikum. Takou hrou je aj trojdejstvová veselohra Trikrát svadba z roku 1931. Príbeh sa odohráva na lesnej samote, na ktorej žije horár Smrek a jeho slobodná dcéra. Nedávno sa k nim prisťahoval nový obyvateľ – horárov pomocník menom Cap. Prostoduchý mládenec je v očiach otca vhodným kandidátom na sobáš s Kvetuškou, ktorej inak hrozí, že ostane na ocot. Kvetuška má však na to iný názor…

V komédii sa divadelníci prezentovali v dobových kostýmoch a s kulisami, ktoré sa používali v danom čase. Réžiu mal a postavu otca – horára si zahral Rudol Kubus.

Pondelkové predstavenie súboru Ozvena presne tak ako pred rokom zaplnilo divadelnú sálu Domu kultúry takmer do posledného miesta.

Divadlo Ozvena uviedlo novú veselohru
1
Galéria
TrikratSvadba
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM