Pavol Krupka Kultúra

Divadlo Ozvena zahralo Krízu

V stredu večer si mohli diváci pozrieť tragikomédiu Kríza v podaní ochotníckeho kolektívu Ozvena, ktorý pôsobí v popradskej mestskej časti Stráže.

Divadlo Ozvena siahlo po diele menej známeho dramatika Jozefa Dofčíka. Na javisko divadelníci preniesli jeho tragikomédiu Kríza. Hoci slovo „kríza“ z titulu hry je nám v rôznych súvislostiach predkladané najviac v dnešných časoch, od napísania tohto diela uplynulo už viac ako sedemdesiat rokov. V tejto hre, rovnako ako dnes, si krízu každý vysvetľuje po svojom. A v tom spočíva humornosť, ale aj pravdivosť jej príbehu. Zvlášť vydarená je scéna za stolom, keď protagonisti sami seba presviedčajú, že kríza-nekríza, život je krátky, hodovať a zabávať sa treba, „nech plačú bedári“. Diváci v hľadisku popradského Domu kultúry sa zabávali tiež, i keď im niektoré dialógy opakovane pripomínali dnešnú neradostnú realitu a tiež bežné ľudské slabosti. Presne tak to v dobrej tragikomédii má byť.

Hru Kríza režíroval Rudolf Kubus, ten vytvoril aj jednu z hlavných postáv. Súbor Ozvena sa s ňou predstaví aj na tradičnom podujatí Divadelná Šuňava, ktoré sa koná v dňoch 25. – 27. februára t. r.

Divadlo Ozvena zahralo Krízu
1
Galéria
OzvenaPP
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM