Peter Handzuš Hokej

Do finále extraligy postúpila Šarišanka. Popradské líšky budú hrať o bronz

Popradské líšky nebudú obhajovať minuloročný titul majsteriek Slovenska. V semifinále Extraligy žien podľahli prešovskej Šarišanke 1:2 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Do finále extraligy postúpila Šarišanka. Popradské líšky budú hrať o bronz
Foto: Peter Handzuš

O druhom finalistovi hokejovej Extraligy žien rozhodol až tretí zápas. Sériu začali lepšie Prešovčanky, ktoré vyhrali v Poprade prvý zápas 4:2. V sobotu (10.3.2018) sa Popradčankám podarilo stav semifinálovej série vyrovnať, keď Prešov zdolali 2:1. O všetkom rohodol tretí zápas v nedeľu 11.3.2018, v ktorom mali väčší kľud na hokejkách a presnejšiu mušku dievčatá z Prešova.

“Nedá sa povedať, že som sklamaný. Mali sme vyhrať zápas doma. Myslím, že sme lepší, ale to nevieme zúžitkovať. V sobotu sa dievčatá vypli k peknému výkonu. Dnes to už bolo iné. Začali sme hrať až v druhej polovici zápasu. Boli sme akýsi zakríknutí. V takýchto zápasoch rozhodujú detaily. Keď sa pozrieme na počet vylúčených, tak sa musí človek červenať. Chcem dievčatám poďakovať,” povedal po skončení série tréner Popradských líšok Milan Skokan.

Hokejistkám spod Tatier sa rozplynul sen o finále proti bratislavskému ŠKP, s ktorým v tejto sezóne odohrali len dva zápasy. O tretie miesto budú hrať Popradčanky so Spišskou Novou Vsou, nad ktorou vysoko vyhrali vo všetkých zápasoch v tejto sezóne. “Hneď po zápase sme dievčatám vysvetlili, že každá medaila je pekná. Aj bronz je pekný. Skutočne sme chceli hrať s ŠKP. Nevyšlo to, tak pevne verím, že aspoň ten bronz uhráme,” dodal Milan Skokan.

Šarišanka Prešov - Popradské líšky 4:2
73
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Radosť a spokojnosť bola po vyhratej sérii na strane trénera Prešova. Šarišanka postúpila do finále extraligy tretí raz po sebe, no doteraz vždy skončili prešovské dievčatá len so striebornými medailami na krku. “Po dnešnom výkone som spokojný. Zápas bol kvalitný. V celej sérii boli emócie, vzrušenie, boli tam góly. Všetko, čo patrí k playoff. Stretli sa dve kvalitné, vyrovnané družstvá. My môžeme len ďalej snívať ten svoj sen a dúfam, že potrápime Bratislavu tak, ako sa patrí,” povadal na finále mysliaci tréner Prešova Róbert Marton.

Šarišanka Prešov - Popradské líšky 1:2
64
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Výsledky semifinálovej série:

Popradské líšky – ŽHK 2000-Šarišanka Prešov 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Góly: Novotná, Majeríková – Matejková 2, Jurčová 2
Vylúčenia: 12:8
Presilovky: 1:0
Oslabenia 0:1

ŽHK 2000-Šarišanka Prešov – Popradské líšky  1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: Žitňanská – Čulíková, Šulíková B.
Vylúčenia: 2:9
Presilovka: 0:0
Oslabenia: 0:0

ŽHK 2000-Šarišanka Prešov – Popradské líšky  4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: Žitňanská, Stašová, Hajniková, Jurčová – Halušková, Mikesková
Vylúčenia: 4:7
Presilovky: 2:0

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM