Martin Sýkora Futbal

Do futbalovej šatne príde zimný vietor: Tréner nevylúčil zmeny v tíme

Tréner FK Poprad František Šturma po poslednom majstrovskom zápase netajil nespokojnosť s výkonmi niektorých svojich zverencov. V kabíne padlo ultimátum.

Ilustračný obrázok k článku Do futbalovej šatne príde zimný vietor: Tréner nevylúčil zmeny v tíme
Foto: Martin Sýkora

Svoje sklamanie po derby zápase so Spišskou Novou Vsou (1:2) netajil popradský kormidelník František Šturma, ktorý v priebehu sezóny na lavičke vystriedal Pavla Mlynára. FK Poprad sa momentálne nachádza na 5. mieste druholigovej tabuľky, s čím v ambicióznom klube nevládne veľká spokojnosť.

„Hráči, ktorí nie sú ochotní bojovať za FK Poprad, tu nemôžu ďalej pôsobiť. Buď sa v nasledujúcich troch zápasoch zmení prístup niektorých hráčov, alebo sa s nimi budeme musieť rozlúčiť. My máme obrovský problém dať gól. Nemám typy hráčov, ktorí sú dôrazní v 16-tke a vedia zakončiť. Keď sa pozriete do tabuľky, tak máme veľmi málo strelených gólov, čo nestačí na miesta, kde by sme sa chceli pohybovať,“ konštatoval po poslednom stretnutí Šturma.

Menej gólov ako Poprad strelili 4 družstvá – paradoxne jedným z nich je aj tabuľkový líder VSS Košice. Viac ako počet gólov však trénera sklamal prístup niektorých hráčov, ktorých Šturma nekonkretizoval.

V kabíne padlo rozhodné ultimátum.

„Kto nechce bojovať, tak tu skrátka nemôže byť. V kabíne som chlapcom povedal, že majú tri zápasy na to, aby sa ukázali. Hrajú o svoje tričká. V ďalších troch zápasoch sa teda rozhodne, kto tu bude a kto tu nebude. Potrebujeme hráčov, ktorí budú ochotní bojovať od prvej do 90. minúty a nechajú na ihrisku dušu,“ vysvetlil popradský lodivod.

V jesennej časti sa Popradčania predstavia v Rimavskej Sobote, doma proti Liptovskému Mikulášu a na ihrisku lídra – VSS Košice.

FK Poprad - FK Spišská Nová Ves
23
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Sezónu začal ako tréner Pavol Mlynár, ktorý zostavil silný tím. Prišlo viacero papierovo silných hráčov. Výsledky sa však nedostavili, očakávania ostali nenaplnené. Mlynára vystriedal práve Šturma, ktorý si po niekoľkých zápasoch urobil dokonalý obraz o družstve, ktoré vedie.

„Tím bol v lete takto zostavený. Všetci hráči, ktorí prišli, boli prezentovaní ako veľké posily. Jedna vec je niečo rozprávať, druhá vec je pripravenosť. Prehlasovalo sa tu, že ideme na postup a podľa môjho názoru tím na to nie je pripravený – a to po kondičnej aj po taktickej stránke. Nedá sa povedať, že ideme na postup. Musíme najprv poctivo pracovať, zostaviť mladých, pracovitých chlapcov, ktorí chcú niečo dokázať. Tak sa nám to podarilo v Michalovciach,“ zaspomínal český lodivod, ktorý michalovských futbalistov priviedol do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Po stretnutí so Spišiakmi Šturma nevylúčil, že počas zimnej prestávky zavanie v popradskej šatni vietor, ktorý zmení zostavu i kabínu. „Tu bol vybratý nejaký tím a ja s ním pracujem. Niektorí hráči tu skrátka dosiahli strop a ďalej ich nedostanem. Chceme hrať dynamický, rýchly futbal v pohybe a niektorých hráčov to už nenaučíme, keďže už majú svoj vek a dynamickí nebudú. Musíme hľadať hráčov, ktorí tieto parametre budú spĺňať,“ dodal Šturma, ktorý tak len potvrdil, že v zime príde v družstve FK Poprad k viacerým zmenám.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM