Monika Vengrínová Rôzne

Do oči bijúci bordel pri cyklochodníku: Hľadali v zemi železo, rozhrabali starú skládku!

Stará skládka celofánu sa objavila v blízkosti cyklistického chodníka medzi Popradom a Svitom. Pravdepodobne ju rozhrabali ľudia, ktorí sem chodia hľadať káble či železo. Aktuálne sa tiež rieši, v akom katastri sa skládka nachádza.

Ilustračný obrázok k článku Do oči bijúci bordel pri cyklochodníku: Hľadali v zemi železo, rozhrabali starú skládku!
Zdroj: TASR

„Predmetná skládka je staršieho dáta, cca zo sedemdesiatych rokov minulého storočia. Podľa dostupných informácii, ktoré som získal, išlo o skládku celofánu, ktorá bola zavezená zeminou,“ uviedol Karol Hrkeľ z Mestského úradu vo Svite.

Odpad sa nachádza na opačnej strane rieky Poprad, ako je cyklochodník, niekoľko stoviek metrov za poslednými bytovkami vo Svite v smere na Poprad. Situáciu bola na mieste viackrát skontrolovať aj Mestská polícia zo Svitu, vďaka čomu sa zistilo, že na predmetný pozemok chodia niektorí občania. „Prekopávajú tam zeminu a hľadajú v nej rôzne káble, železo atď.,“ dodal Hrkeľ. Pri týchto prekopávkach sa dostáva na povrch celofán zo starej skládky.

Problém budú riešiť až po zameraní skládky

Samospráva však momentálne ešte nemá zistené, v katastri ktorého mesta, resp. obce sa predmetná skládka nachádza. Okrem Svitu, ku ktorému je najbližšie, to môže byť aj kataster Popradu alebo Spišskej Teplice. „Vo štvrtok 10. apríla máme dohodnutého geodeta, ktorý pôjde túto skládku zamerať, aby bolo jasné, na území ktorej obce sa nachádza,“ uzavrel Hrkeľ s tým, že následne sa budú problémom zaoberať a verejnosť včas informovať.

Pod Tatrami ide už o druhý takýto prípad rozkopaného starého odpadu. Starú zrekultivovanú skládku rozhrabali miestni Rómovia aj pri obci Hrabušice neďaleko Slovenského raja.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM