Martin Sýkora Samospráva

Do práce na bicykli: Zapojíte sa s mestami a obcami do projektu aj vy?

Zdravý životný štýl, zdraví obyvatelia a zdravé mesto - základný princíp projektu Do práce na bicykli. Spišská Belá sa aj v tomto roku zapojí do 4. ročníka celoslovenskej kampane.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli: Zapojíte sa s mestami a obcami do projektu aj vy?
Zdroj: Dnes24.sk

Vlani sa Spišská Belá zapojila do súťaže prvýkrát s piatimi tímami. Cieľom kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste.

„Zároveň chce motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce,“ informovala PR manažérka mesta Alexandra Olekšáková.

Registrácia prebieha na internetovej stránke dopracenabicy­kli.eu. „Evidenciu jázd do práce a z práce si budú počas mája robiť samotní účastníci prostredníctvom webovej stránky. Na nej okrem celkového počtu kilometrov, ktoré najazdili, budú mať možnosť porovnať sa s ďalšími tímami z rovnakého mesta či sledovať množstvo CO2, ktoré jazdou na dvoch kolesách ušetrili v porovnaní s autom,“ informovala PR manažérka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM