Martin Sýkora Samospráva

Do prvého ročníka popradských základných škôl zapísali rodičia 550 žiakov

V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Poprad sa v dňoch 3. - 5.apríla 2018 uskutočnil zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2018/19.

Ilustračný obrázok k článku Do prvého ročníka popradských základných škôl zapísali rodičia 550 žiakov
Zdroj: Dnes24.sk

Do škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta bolo zapísaných spolu 550 žiakov. „Z toho 48 zákonných zástupcov požiadalo o odklad a 9 žiakov bude študovať v zahraničí. Podľa evidencie obyvateľstva sme mali 502 detí, ktoré by mali prísť na zápis. Keďže niektorí rodičia zapísali deti aj do škôl, ktoré nepatria do našej zriaďovateľskej pôsobnosti, opäť máme zapísané aj deti, ktoré budú do našich škôl dochádzať z okolitých obcí,“ uviedla vedúca odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade Edita Pilárová.

Uvedené údaje budú upresnené v priebehu najbližších týždňov, kedy školy zašlú menné zoznamy zapísaných žiakov.

Až na základe týchto informácií budú k dispozícii štatistiky o tom, koľko detí sa prihlásilo do svojho obvodu, koľko prišlo z obcí, koľko dostane odklad, koľko sa vráti po odklade resp. medziročné rozdiely v školách. Dôkazom toho, že uvedené čísla sa môžu meniť je aj uplynulý školský rok, kedy bolo zapísaných 548 detí, ale 2.9. nastúpilo do 1.ročníka až 556 detí.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM