Ľubomír Hudačko Rôzne

Do rekonštrukcií vozoviek vrazia vyše 1,6 milióna €: Pozrite si, kde všade sa idú v kraji opravovať cesty!

Pozitívne správy pre motoristov. Na rozsiahle rekonštrukcie sa vyčlenili státisíce eur, ktoré poputujú na množstvo cestných lokalít po našom kraji. Pozrite si prehľad, avšak tým sa rekonštrukcie nekončia.

Ilustračný obrázok k článku Do rekonštrukcií vozoviek vrazia vyše 1,6 milióna €: Pozrite si, kde všade sa idú v kraji opravovať cesty!
Zdroj: TASR

Na modernizáciu ciest II. a III. triedy, ale aj na opravy skladov posypového materiálu či čerpacie stanice dá Prešovský samosprávny kraj 3,36 milióna eur. Prostriedky pochádzajú z rezervného fondu a najviac pôjde na opravu ciest v havarijnom stave.

Na tieto rekonštrukcie je vyčlenená suma vyše 1,6 milióna eur a opravené budú úseky okolo obce Hažlín v Bardejovskom okrese, kam pôjde najviac, až 240 000 eur. Ďalej nasleduje Malá Poľana – Rokytovce, kde sa preinvestuje 230 000 eur. Po 200 000 by malo ísť na úseky ciest Medzilaborce – Ňagov a Veľký Šariš – Medzany. Ďalej sa budú opravovať cesty Osikov (prieťah), Ruská Kajňa – Oľka, Prešov – Solivarská ulica, Žehňa – Dúbrava, Litmanová (prieťah) a Ruská Voľa (prieťah). Píše sa v uznesení, ktoré schválili poslanci na februárom zastupiteľstve. Rovný milión investuje PSK do prestavby Kuzmányho ulice v Prešove, spájajúcej Čierny most so sídliskom Sekčov, s ktorou by sa malo začať už čoskoro.

Kraj chce opraviť aj čerpacie stanice pre svoje autá v Kežmarku a Starej Ľubovni, spolu by na tento účel malo ísť 220 000 eur. Taktiež plánujú zrekonštruovať skládku posypového materiálu v Záborskom pri Prešove za viac ako 61 000 eur a sklad soli v Giraltovciach za viac ako 84 000 eur. Na rekonštrukciu administratívnej budovy pre oblasť Poprad pôjde 110 000 eur a Správa a údržba ciest PSK tiež dostane 240 000 eur na nákup nakladača s rýpadlom.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM