Martin Sýkora Rôzne

Do Slovenského raja po novom: Pripravuje sa nový návštevný poriadok

Zvyšujúci sa záujem o Slovenský raj teší jeho správcov i miestnych obyvateľov. Rastúce čísla však ovplyvňujú aj samotnú situáciu v tomto slovenskom národnom parku.

Ilustračný obrázok k článku Do Slovenského raja po novom: Pripravuje sa nový návštevný poriadok
Zdroj: TASR

Národný park Slovenský raj bude mať nový návštevný poriadok. Ako informoval riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil, pracovať sa na ňom začne koncom februára, hotový by mal byť do konca tohto roku.

„Návštevný poriadok určuje pravidlá správania sa návštevníkov v parku a definuje priestory, kde a ako možno rozvíjať aktivity turizmu, preto je to pre rozvoj územia zásadný dokument,“ priblížil Dražil.

Úvodná pracovná konferencia k jeho úprave sa uskutoční v utorok 28. februára v Spišskej Novej Vsi. Počas nej sa vysvetlí postup, ako sa bude návštevný poriadok tvoriť, rovnako sa predstaví i jeho koncept. „Nasledovať budú pracovné stretnutia k jednotlivým témam, ako je pešia turistika, cykloturistika, doprava a podobne, kde sa budú riešiť detaily,“ vysvetlil Dražil.

Riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj zároveň zdôraznil, že na stretnutie boli pozvaní zástupcovia štátnej správy, samospráv, vlastníci pozemkov, ale i podnikatelia v cestovnom ruchu a rôzne záujmové organizácie. Spolu Správa národného parku podľa slov Dražila odoslala 111 pozvánok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM