Slavo Petrus Iné športy

Do štartu Rallye Tatry 2016 zostáva šesť týždňov. Pozrite si program pretekov

Tohtoročná edícia populárnych pretekov odštartuje v piatok 22. júla o 19. hodine slávnostným štartom, prejazdom cez štartovú rampu na Námestí sv. Egídia v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Do štartu Rallye Tatry 2016 zostáva šesť týždňov. Pozrite si program pretekov
Foto: Slavo Petrus

V ten istý deň čaká na súťažné posádky v seriáli MSR prvá rýchlostná skúška – divácky atraktívny nočný okruh v meste Poprad. V sobotu 23. júla do bojov o body a o víťazné poháre zasiahnu aj posádky účinkujúce v SRP a Rallyškole. Víťaza jedného z najstarších motoristických podujatí na Slovensku privítame v cieľovej rampe pri OC Forum v sobotu po 16. hodine.

Na pretekárov čaká sedem rýchlostných skúšok

Hlavný organizátor podujatia, AOS klub Poprad pre súťažiacich pripravil už osvedčené trate rýchlostných skúšok. Spolu, aj s piatkovým nočným okruhom, ich bude sedem. Celková trať Rallye Tatry 2016 pre MSR, historikov a Rally Legend meria 342 km, z ktorých 97 km bude meraných. Posádky v SRP a Rallyškole absolvujú 165 km trať, ktorá obsahuje 3 rýchlostné skúšky v celkovej dĺžke 40, 5 km.

Riaditeľstvo súťaže, kde bude prebiehať administratívne preberanie, akreditácia novinárov a kde budú svoju prácu vykonávať ostatní činovníci rally, je umiestnené v priestoroch Aquacity Poprad. Servisné parkovisko, uzavreté parkovisko a technické preberanie vozidiel bude v priestoroch bývalých vojenských kasární na ul. 29 augusta na sídlisku Západ v Poprade.

Novinkou tohtoročnej Rallye Tatry bude predsúťažné testovanie tzv. Shakedown, prístupné pre novinárov aj divákov. Testovanie súťažných vozidiel sa uskutoční v piatok 22. júla od 10. do 13. hodiny na uzavretej cestnej komunikácii Sp. Bystré – Poprad.

Autogramiáda v OC FORUM

V obchodnom centre Forum bude v piatok, dve hodiny pred slávnostným štartom, prebiehať moderovaná autogramiáda súčasných jazdcov, víťazov predchádzajúcich ročníkov. To posledné z roku 2015 obhajuje dvojica RUFA sport tímu Grzegorz Grzyb – Robert Hundla.

Rallye Tatry 2016 budú súčasťou Majstrovstiev Slovenska v rally MSR (3. podujatie), Majstrovstiev Slovenska historických automobilov v rally (3. podujatie), Rally Legend (1. podujatie), Slovenského rally pohára SRP (3. podujatie) a svoje ďalšie skúsenosti nadobudnú aj posádky v Rallyškole. Ide o národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou. Pre najlepšiu českú posádku je pripravený Pohár Rallye Tatry.

Informácie nájdete na webe

Organizátori 43. ročníka Rallye Tatry na svojej webovej stránke www.rallyetatry.sk zverejnili oficiálne dokumenty podujatia. Zvláštne ustanovenia pre MSR a SRP a žiadosť o dodatočné priestory v servisnom parkovisku nájdete v sekcii Posádky, akreditačný formulár a akreditačné pravidlá pre novinárov sa nachádzajú v sekcii Press a prihlášky na súťaž v sekcii Posádky.

Ďalšie podrobnejšie informácie nájdu fanúšikovia rally na oficiálnej stránke podujatia www.rallyetatry.sk a v pripravovanom bulletine, plnom hodnotných informácií a kvalitných fotografií.

Pozrite si v galérii, ako to vyzeralo počas Rallye Tatry minulý rok.

41. ročník Rallye Tatry sa vydaril. Jazdci si užili zimu, hmlu aj slnko
1
Galéria
41. ročník Rallye Tatry sa vydaril. Jazdci si užili zimu, hmlu aj slnko
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM