Peter Handzuš Kultúra

Do súťaže o najlepší školský časopis sa prihlásilo 19 stredných škôl. Zastúpenie má aj Poprad a Kežmarok

Do krajskej súťaže stredoškolských časopisov v Prešovskom kraji sa v tomto roku prihlásilo spolu 19 časopisov. Vo štvrtok sa na Úrade PSK uskutočnilo prvé stretnutie poroty, ktorá bude časopisy hodnotiť.

Ilustračný obrázok k článku Do súťaže o najlepší školský časopis sa prihlásilo 19 stredných škôl. Zastúpenie má aj Poprad a Kežmarok
Zdroj: TASR

Súťažné časopisy poslali stredné školy z 11 okresov. Až päť časopisov je z Prešova, po dva poslali školy z Popradu, Kežmarku, Vranova nad Topľou a Lipian. Počet prihlásených časopisov sa oproti minulému ročníku zvýšil len o jeden, no vyššia kvalita je viditeľná hneď na prvý pohľad. „Zdá sa, že tvorcovia prijali a zapracovali viaceré pripomienky, ktoré odzneli počas vyhodnotenia prvého ročníka v decembri minulého roku. Žiaci i učitelia vtedy veľmi pozitívne hodnotili možnosť vymeniť si skúsenosti a pozrieť si časopisy iných škôl,“ podotkol Ján Jacoš, člen poroty a iniciátor súťaže.

Päťčlenná porota bude v tomto roku opäť hodnotiť obsah časopisov a ich prepojenie so životom školy a regiónu. Zamerajú sa však tiež na kreativitu, grafiku, prácu s fotografiou, titulku, štylistiku a spracovanie tém. Ocenený by mal byť aj top článok.

„Slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční v jeseni v Knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove. S najväčšou pravdepodobnosťou bude opäť spojené s praktickým seminárom o tvorbe žurnalistických materiálov,“ informovala hovorkyňa PSK, Veronika Fitzeková.

Krajskú súťaž stredoškolských časopisov organizuje Prešovský samosprávny kraj a krajská organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove v tomto roku po druhýkrát. Víťazom prvého ročníka súťaže v roku 2013 sa stal časopis Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM