Martin Sýkora Samospráva

Do základných škôl pôjde cez prázdniny 650 tisíc eur: Pribudne aj nová telocvičňa

Popradské základné školy už tradične nebudú oddychovať ani v prebiehajúcich letných mesiacoch. Na viacerých miestach sa pracuje na plné obrátky!

Ilustračný obrázok k článku Do základných škôl pôjde cez prázdniny 650 tisíc eur: Pribudne aj nová telocvičňa
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Francisciho s novou telocvičňou

Radnica informovala o aktivitách v základných školách na svojej oficiálnej internetovej stránke. Pripravených má spolu 650 tisíc eur, ktoré mesto Poprad preinvestuje do rekonštrukcií a opráv počas prebiehajúcich prázdnin.

„Jedna z najväčších investícií , ktorá sa už realizuje, je výstavba telocvične na ZŠ Francisciho. Je tam len jedna a pre vyše 500 žiakov už nestačí. Priestor na ďalšiu telocvičňu vo vnútri školy bol, ale prázdny, takže rekonštrukcia je nutná. Mala by byť hotová do konca augusta, najneskôr do 15. septembra,“ informovala vedúca odboru školstva, mládeže a športu MsÚ Edita Pilárová.

Ďalšiu veľkú opravu predstavuje rekonštrukcia strechy v ZŠ s MŠ Dostojevského ul, kde nad zadným telocvičným traktom zateká. Rekonštrukcia by mala byť odovzdaná koncom augusta až začiatkom septembra. Investície sa dočká aj multifunkčné ihrisko ZŠ Jarná, ktoré má už desať rokov a vyžaduje si kompletnú obnovu. Práce sa začnú v auguste.

Investície na viacerých miestach

Finančné prostriedky poputujú do Spišskej Soboty. „V júni schválili poslanci i kapitálové výdavky na komplexnú rekonštrukciu chodníkov, ciest a betónových plôch v areáli ZŠ s MŠ Vagonárska v Spišskej Sobote. Spracováva sa projekt, predpokladám, že k realizácii dôjde ešte v lete,“ doplnila Pilárová.

Medzi investície patrí aj rekonštrukcia toaliet v Materskej škole na Tajovského ul. Ďalších 15 tisíc eur MsZ schválilo na menšie projekty. Poslanci schválili aj 840 tisíc eur na prístavbu a prestavbu MŠ na Tranovského ul. vo Veľkej. Mesto sa pri tejto investícii uchádza o poskytnutie nenávratných finančných prostriedkov v rámci výzvy na zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Ak bude úspešné, nebude musieť prístavbu a prestavbu financovať len z vlastných zdrojov a suma sa zníži.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM