Martin Sýkora Krimi

Dobrá práca ľubovnianskych policajtov: Vypátrali a zachránili nezvestnú ženu

Šťastný koniec mala pátracia akcia po nezvestnej žene. V piatok (5.5) v čase o 11.52 hod. oznámil na linku 158 muž z Novej Ľubovne nezvestnosť svojej dcéry Romany.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá práca ľubovnianskych policajtov: Vypátrali a zachránili nezvestnú ženu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nezvestná 28-ročná Romana toho istého dňa v čase okolo 10:00 hod. odišla z domu s fúrikom natrhať trávu na lúku neďaleko cintorína v Novej Ľubovni. V dohodnutom čase sa však nevrátila domov. Otec nezvestnej preto poslal svojho syna, aby šiel pozrieť či je sestra v poriadku. Chlapec však sestru nenašiel, len fúrik s ktorým odišla. Po tomto zistení otec zavolal na linku 158.

„Polícia ihneď zorganizovala pátraciu akciu za účasti záchranných zložiek. Keďže žena je autistka a lieči sa na silný diabetes, bolo dôvodné podozrenie, že niekde omdlela a je v bezprostrednom ohrození života,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Po príchode na miesto, kde bol nájdený fúrik a po získaní ďalších informácii od otca a brata nezvestnej bolo nad cintorínom, okolo potoku Jakubjanky, futbalového ihriska a v priľahlých krovinách a lúkach vykonané prehľadávanie terénu. Po asi 10 minútach policajný pes štekaním na kopci v trávnatom poraste vedľa pooraného políčka označil osobu. „Išlo o nezvestnú 28-ročnú ženu. Menovaná ležala na chrbte s rukami nad hlavou bez známok života, na oslovovanie a zatrasenie nereagovala,“ opísal priebeh akcie krajský policajný hovorca.

Policajti zistili jej základné životné funkcie, uložili ju do stabilizovanej polohy a vyrozumeli RZP, odkiaľ im boli doporučené ďalšie opatrenia ako urýchlené podanie cukru. Po príchode ďalších policajtov z iných útvarov bola žena znesená z poľa k sanitke, kde ju prevzali pracovníci Ľubovnianskej nemocnice.

Policajti našli nezvestnú ženu 05/2017
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM