Monika Vengrínová Rôzne

Dobrá správa pre Veličanov: Rekonštrukcia cesty pri evanjelickom kostole finišuje

Len posledné úpravy delia komunikáciu na Tranovského ulici v Poprade-Veľkej od ukončenia rekonštrukcie. Cesta i naďalej ostáva jednosmerná, parkovať sa bude pozdĺžne.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Veličanov: Rekonštrukcia cesty pri evanjelickom kostole finišuje
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Tranovského ulici vo Veľkej sa nachádza evanjelický kostol v tesnej blízkosti s katolíckym, škôlka i prevádzky podnikateľov. „Táto ulica bola v dezolátnom stave, preto si myslím, že bolo prirodzené, že sme dospeli k rozhodnutiu rekonštruovať ju. Investícia tu bola naozaj veľmi potrebná,“ uviedol Anton Danko, primátor mesta Poprad.

Tranovského ulica bola zjednosmernená už dávnejšie vzhľadom na požiadavky obyvateľov i dopravného inšpektorátu. Jednosmerka preto ostáva i naďalej. Čo sa však okrem novej cesty zmenilo, je úprava chodníka, ktorý bol doteraz problémom. „Autá tu parkovali kadejako a bránili napríklad prechodu mamičiek s kočiarmi. Teraz tu vzniklo dvadsaťtri pozdĺžnych parkovacích miest,“ objasnila Kristína Horáková, vedúca odboru výstavby MsÚ v Poprade.

Celkový náklad na rekonštrukciu sa vyšplhal na viac ako 132 tisíc eur. Aktuálne sa na komunikácii robia posledné úpravy, nakoľko v súlade so zmluvou o dielo má byť stavba ukončená do konca augusta. „Ešte je potrebné dokončiť niektoré veci, ktoré boli zistené na kontrolnom dni. Týka sa to najmä zábradlia na moste cez Velický potok, ktoré je potrebné upraviť tak, aby vyhovovalo potrebám obyvateľov nielen funkčne, ale i vzhľadovo,“ dodala Horáková.

Kolaudácia miestnej komunikácie na Tranovského ulici Poprad-Veľká
16
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM