Krimi

Dobré správy, požiar nad Hranovnicou sa podarilo lokalizovať: Oheň sa už ďalej nešíri

Požiar lesa v lokalite zvanej Hranovnické pleso nad obcou Hranovnica dal hasičom poriadne zabrať. Dva dni ho nedokázali uhasiť, aktuálne sa im ho už ale aspoň podarilo lokalizovať a ďalej sa nešíri. Na mieste v súčasnosti prebiehajú hasiace práce.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy, požiar nad Hranovnicou sa podarilo lokalizovať: Oheň sa už ďalej nešíri
Zdroj: TASR

„Stále je tam asi 20 hasičov zo staníc v Poprade, Vysokých Tatrách, Mengusovciach a Kežmarku, neviem však povedať, či sa im do večera podarí oheň úplne zlikvidovať,“ uviedol operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade.

S hasením požiaru pomáhal aj vrtuľník Ozbrojených síl SR s bambi vakom, ten však svoju prácu okolo obeda skončil. Oheň sa začal šíriť v utorok v dopoludňajších hodinách, na mieste aj dnes zasahovalo viac ako 40 príslušníkov HaZZ so 17 kusmi hasičskej techniky z uvedených hasičských staníc a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom.

Pomáhali im tiež dobrovoľní hasiči z obcí Hranovnica a Vernár. Prácu hasičom komplikoval najmä ťažko dostupný terén a silný vietor. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru, ktorý zasiahol približne dva hektáre lesného borovicového porastu, zatiaľ nie sú známe.

O požiari nad Hranovnicou čítajte tu:

Veľký boj s ničivým ohňom: Požiar nad Hranovnicou sa nedarí uhasiť už druhý deň!

Požiar lesa nad Hranovnicou: Na mieste zasahuje veľa ľudí a techniky vrátane vrtuľníkov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM