Pavol Krupka Rôzne

Firmy uvoľnia zamestnancov a darujú ich čas na pomoc: Takto skrášlia Poprad a Tatry!

Poprad sa prvýkrát zapojí do dobrovoľníckeho podujatia Naše Mesto. V piatok a sobotu sa tak pridá k 11 slovenským mestám, v ktorých budú tisíce dobrovoľníkov skrášľovať svoje okolie.

Ilustračný obrázok k článku Firmy uvoľnia zamestnancov a darujú ich čas na pomoc: Takto skrášlia Poprad a Tatry!

Dobrovoľníci z Popradu pomôžu skrášliť ihrisko a upraviť areál základnej školy Fraňa Kráľa, ďalší budú pomáhať v Tatrách pri odstraňovaní následkov veternej kalamity medzi Štrbským Plesom a Vyšnými Hágmi. Pomoc sa zíde aj pri rekonštrukčných prácach a úprave galérie Encián na Skalnatom plese, ktorá chce návštevníkom priblížiť tvorbu mladých umelcov a históriu turistiky.

„Každý môže prispieť k tomu, ako bude vyzerať mesto, v ktorom žije. O tom je myšlienka Nášho Mesta, ktoré je najväčším podujatím firemného dobrovoľníctva nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. Dobrovoľníci z firiem, ale aj z radov verejnosti budú pomáhať v rovnakých tričkách skrášľovať mesto, v ktorom žijú alebo pracujú,“ uviedla Petra Nagyová z Nadácie Pontis.

Naše Mesto organizuje Nadácia Pontis a skupina firiem Engage. Okrem Popradu sa do Nášho Mesta tento rok zapojí aj Bratislava, Košice, Trnava, Žilina, Galanta, Sereď, Šaľa, Partizánske, Liptovský Hrádok a Spišská Nová Ves. Počas podujatia firmy uvoľnia svojich zamestnancov a darujú ich pracovný čas na zveľadenie okolia, v ktorom pôsobia. Po celom Slovensku bude na výber z viac ako 350 rôznych aktivít.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM