Peter Handzuš Hokej

Dobrý hokej tímov z čela tabulky: Popradské líšky proti lídrovi z Bratislavy

Druhý a posledný zápas v základnej časti proti bratislavskému ŠKP odohrali v sobotu Popradské líšky.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý hokej tímov z čela tabulky: Popradské líšky proti lídrovi z Bratislavy
Foto: Peter Handzuš

Len dvakrát v základnej časti sa stretli Popradské líšky s tímom HC ŠKP Bratislava. V obidvoch zápasoch mali po obojstranne dobrom výkone gólovo navrch hráčky ŠKP. „Pre nás to bol zápas nášho vlastného odhodlania, pretože nás trápia maródky a zranenia. Preto sme odohrali zápas len v jedenástich, čo je pre nás nezvyklé. Vedeli sme, že súper má vo svojom poli kvalitné hráčky a posilnili sa. My sme išli do tohto stretnutia maximálne pokorní a pripravení s cieľom zvíťaziť, čo sa nám podarilo a sme spokojní,“ zhodnotil zápas hosťujúci tréner Peter Kúdelka.

Bratislavčanky sa pred popradskou bránou objavovali častejšie a častejšia streľba znamenala v konečnom účtovaní aj viac gólov. Popradské líšky premenili na gól len jednu šancu a z troch bodov sa tak mohli tešiť hráčky ŠKP Bratislava. „Na zápas sme sa pripravovali zodpovedne. Žiaľ, nevyšlo to. Myslím, že sme hrali vyrovnaný zápas, škoda, že sme nedali góly,“ povedala po zápase sklamaná Popradská líška Laura Šulíková.

Popradské líšky - HC ŠKP Bratislava
62
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Obidva tímy nastúpili do zápasu v oklieštených zostavách. Do popradskej brány sa od úvodu zápasu postavila Natália Kozachuk, ktorú vystriedala v 22. minúte Vanessza Horvath. Tá cestovala na zápas z Budapešti a pre silné sneženie sa v kabíne objavila až pred druhou tretinou. „To, čo urobili naše dievčatá bez ôsmich hráčok základnej zostavy, klobúk dole. Hrali sme dobre. Sám som príjemne prekvapený. Nešlo nám to ale do brány. Ak by nám vychádzali šance, vyzeralo by to inak. Ale treba rešpektovať súpera, je to to najlepšie zo Slovenska, má vrcholové profesionálne podmienky. Dievčatá môžu mať kľudne hlavy hore a ísť ďalej,“ dodal popradský tréner Milan Skokan.

Popradské líšky – HC ŠKP Bratislava 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: Ihnaťová – Ágoštonová, Rumanová, Drábeková, Maskaľová

Popradské líšky: Kozachuk (22’Horvath) – Šulíková Laura, Kováčiková, Šulíková Bianka, Majeríková, Novotná – Šulíková Alžbeta, Leskovjanská, Gorecká, Čulíková, Staroňová – Krajňáková, Zemjanková, Ihnaťová

HC ŠKP Bratislava: Fujimagari – Kučerková, Cagaňová, Maskaľová, Klimášová, Ištocyová – Drábeková, Králiková, Korenková, Rumanová, Ágoštonová – Vargová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM