Martin Sýkora Správy

Dočkajú sa Popradčania prestavby rizikovej križovatky v blízkosti autobusovej stanice budúci rok?

Treba prebudovať križovatku pri Bille? Vodiči, stojaci v kolónach svorne tvrdia: Už včera bolo neskoro.

Ilustračný obrázok k článku Dočkajú sa Popradčania prestavby rizikovej križovatky v blízkosti autobusovej stanice budúci rok?
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Križovatka je neuralgickým bodom popradskej dopravy. Pravidelné zápchy, strety áut s chodcami, neprehľadnosť a častá prítomnosť dopravných policajtov sú každodennou realitou. Vedenie mesta toto miesto pokladá za jednu z vizitiek Popradu. Komunikácia však nie je mestská, ale je v správe Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Radnica má záujem o jej prebudovaní na kruhovú križovatku.

„Kruhová križovatka pri Bille bola v štádiu vykonávacej štúdie. Ide o cestu v správe VÚC Prešovského samosprávneho kraja, takže musíme spolupracovať s VÚC a očakávame aj spoluprácu s Kauflandom, ktorý chce v blízkosti postaviť svoj obchod. Je to silný dopravný uzol s peším ťahom na sídlisko Západ a na autobusovú stanicu, preto ho treba dobre vyriešiť,“ konštatoval primátor Popradu Jozef Švagerko, ktorý je zároveň aj poslancom PSK.

Podľa prvého muža mesta v Prešove vedia o stave križovatky i komplikáciách, vznikajúcich vďaka miestu, kde hlavnú cestu križuje jedna vedľajšia cesta a výjazd od hypermarketu. K tomu treba pridať dva priechody pre chodcov a chaos je na svete.

„Zaoberali sme sa možnosťami riešenia tejto križovatky na pôde PSK. Podľa mojich informácií je predpoklad, že prebudovanie križovatky na kruhovú sa dostane do krajského rozpočtu v roku 2017,“ vysvetlil Jozef Švagerko.

Rekonštrukcia zvýši bezpečnosť nielen chodcov a cyklistov, ale aj samotných motoristov, ktorí sa zatiaľ križovatke vyhýbajú vždy, keď je to možné. No niekedy to možné nie je.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM