Peter Handzuš Hokej

Dohodne sa už konečne HC LEV s mestom Poprad?

Na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve dnes poslanci schválili zmeny v zmluve s HC LEV aj s HK Poprad.

Mesto Poprad sa včera dohodlo so zástupcami hokejového klubu HC LEV o podmienkach prenájmu priestorov na zimnom štadióne. Návrh zmluvy, ktorý presadzoval HC LEV nebol podľa právnikov pre mesto Poprad prijateľný a tak obidve strany odsúhlasili znenie starej zmluvy, v ktorej sa jej platnosť predĺžila až na päť rokov.

Zástupcovia HC LEV si teraz zobrali čas potrebný na preštudovanie zmluvy a ak tam nenájdu nejaké pochybenia, malo by už konečne dôjsť k podpisu zmluvy. Po podpísaní zmluvy sa tak už konečne budú môcť začať práce na úprave štadióna tak, aby spĺňal všetky parametre podľa reglemenu KHL. Času už nie je veľa, o necelé dva mesiace by sa mal HC LEV predstaviť vo svojom prvom domácom zápase proti Avandgardu Omsk.

O rovnaké podmienky nájmu, ako bude mať HC LEV, sa zasadzoval výkonný riaditeľ klubu HK Poprad Tibor Turan a tak poslanci schválili zmeny v zmluve o nájme aj s klubom HK Poprad. Obidva kluby, LEV aj HK tak majú rovnocenné postavenie a teraz už bude len na nich, ako sa dohodnú, aby dokázali existovať spolu na zimnom štadióne v Poprade. Tieto ďaľšie jednania budú ešte náročné, lebo okrem popradského A tímu tu musia trénovať a hrať zápasy ženy, juniori a ostatné mládežnícke a žiacke kategórie.

Dohodne sa už konečne HC LEV s mestom Poprad?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM