Monika Vengrínová Hokej

Dojímavé stretnutie v Poprade: Ľuďom sa tlačili slzy do očí, zimák predviedol standing ovation

Dojímavé stretnutie postavilo na nohy vypredaný popradský zimný štadión. Doslova zimomriavky a slzy v očiach 4 500 divákov vyvolalo stretnutie hokejových hviezd so sledge hokejistami bezprostredne po ich zápase.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé stretnutie v Poprade: Ľuďom sa tlačili slzy do očí, zimák predviedol standing ovation
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Naši reprezentanti si v Poprade užili krátky zápas medzi tretinami exhibičného charitatívneho zápasu hviezd a určite sa i oni sami cítili ako hviezdy, keď ich povzbudoval vypredaný popradský štadión, od ktorého si vyslúžili i standing ovation.

Nezabudnuteľný zážitok

„Bol to úžasný pocit hrať pred toľkými ľuďmi. Bola tu fantastická atmosféra, to sa nestáva každý deň,“ tešil sa Marek Zanovit z Námestova, ktorý so sledge hokejom začal len zhruba pred pol rokom, ale veľmi si ho pochvaľuje. „Je to náročný šport, ale dobrý na kondičku,“ uvažuje Marek s tým, že sledge hokej sa u nás hrá len v Dolnom Kubíne, kde sa chlapci približne raz do týždňa stretávajú na tréningoch a raz do mesiaca na sústredeniach v rámci Slovenska.

Tento rok boj o miestenku na paralympiádu

V sledge hokeji sa tiež každoročne konajú majstrovstvá sveta i majstrovstvá Európy. „Minulý rok sme boli prvý raz v histórii na majstrovstvách Európy B-kategórie. A túto sezónu budeme na majstrovstvách sveta bojovať o miestenku na paralympiádu,“ objasnil Martin Joppa, ktorý sa hokeju venoval ešte keď bol zdravý.

Martin pôvodne pochádza z Kežmarku, dnes však žije so svojou mamou v Bardejove. Po tom, ako ho v siedmich rokoch zrazil opitý šofér z Huncoviec a Martin prišiel o obe nohy, hľadal, aké možnosti športovania má teraz. „Tak som sa dostal k sledge hokeju. Keďže som hokejom žil od malička, chytilo ma to a hrám ho dodnes. Myslím si, že je to úplne rovnaký hokej, ako klasický, len tu sú potrebné silnejšie ruky, v klasickom nohy,“ myslí si Maťo.

Dojímavé stretnutie

Sledge hokej je verziou ľadového hokeja pre telesne postihnutých športovcov s postihnutím dolnej časti tela. Na paralympiáde patrí k divácky najatraktívnejším. Aj slovenskí sledge hokejisti tento rok zabojujú o účasť na zimným paralympijských hrách.

V Poprade mali možnosť stretnúť sa s hokejovými hviezdami a bezprostredne po zápase si s nimi i podať ruky. Išlo o veľmi dojímavé stretnutie. „Bolo to veľmi príjemné. Naživo som ich videl prvý raz v živote. V televízii je to úplne iné. Je to naozaj iný zážitok,“ dodáva Marek.

Reprezentácia v sánkovom hokeji v Poprade
16
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Reprezentácia v sánkovom hokeji v Poprade
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM