Monika Vengrínová Rôzne

Dojímavý Deň narcisov v Poprade: Darca svojím príbehom rozplakal dobrovoľníčku

Narcis ako symbol nádeje pomáha už po osemnásty raz. Charitatívna zbierka na pomoc onkologickým pacientom sa koná na celom Slovensku a prispieť môže skutočne každý. Pri dobrovoľníkoch s modrou pokladničkou sa ľudia zastavujú aj v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavý Deň narcisov v Poprade: Darca svojím príbehom rozplakal dobrovoľníčku
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V minulom roku Liga proti rakovine vyzbierala 902 467 eur, ktoré rozdelila štrnástim nemocniciam, vrátane Národného onkologického ústavu a Onkologického ústavu sv. Alžbety, dobrovoľným charitatívnym združeniam a rôznym projektom v oblasti onkologických ochorení. Podarí sa tento rok prekročiť magickú hranicu milión eur? Svojou troškou sa k tomu snažia prispieť aj Popradčania.

Mnohí dobrovoľníkom nadávajú

„Ľudia celkom majú záujem, prispievajú, ale nájdu sa aj rôzni nepríjemní, ktorí nám vynadajú, povedia niečo nepekné. Prispievajú aj mladšie ročníky, ale väčšinou starší a solventnejší. Niektorí nám i porozprávajú svoje príbehy. Ja som si už aj poplakala. Sama som onkologická pacientka, takže ich chápem,“ uviedla jedna z popradských dobrovoľníčok Mária Petrusová.

Výťažok zo zbierky, tak, ako každý rok, bude použitý na realizáciu programov, aktivít a projektov v prospech onkologických pacientov a ich rodín. Podporia sa i medicínske výskumné projekty a tiež vzdelávacie a informačné aktivity. Mnohí chápu, že peniaze idú na dobrú vec.

Prispieť možno aj sms-kou

„Je to pre dobrú vec. S rakovinou mám osobnú skúsenosť. Mal ju môj ocko a teraz s rakovinou žalúdka bojuje môj švagor. Preto musíme pomôcť,“ povedal Jozef Štefko po tom, ako mu na hruď mladá študentka pripla žltý narcis. Tá sa rozhodla pre dobrovoľníctvo po tom, ako jej na rakovinu zomrel starký. „Myslím si, že tento deň má zmysel. Verím, že je možné zachrániť mnohé ľudské životy, či predchádzať rakovine aj takýmto spôsobom. Je skutočne potrebné, aby nemocnice získali viac finančných prostriedkov,“ myslí si osemnásťročná Zuzana Jerdoneková,

Okrem príspevku do pokladníčky dobrovoľníkov tiež môžete do 18.apríla pomôcť aj zaslaním sms správy s ľubovoľným textom v hodnote dve eurá na číslo 848 alebo prispieť na účet zbierky číslo 2629740400 / 1100

Deň narcisov 2014
16
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM