Tlačové správy

Dokáže vás internetová zoznamka zbaviť samoty?

Zoznámiť sa s neznámym človekom naživo môže byť pre niekoho náročnejšie ako vyniesť na Gerlachovský štít tri sudy plné piva na svojom chrbte. Dôvodov, prečo niektorí z nás nedokážu nadviazať nové známosti, môže byť viac.

Ilustračný obrázok k článku Dokáže vás internetová zoznamka zbaviť samoty?
Zdroj: TASR

Od nízkeho sebavedomia cez bolestivý rozchod až po sociálnu fóbiu. Práve takýmto ľuďom pomôže psychologická poradňa online. Zostanú v anonymite a dostanú rady od odborníčky vo svojej oblasti. Možno práve toto bude prvý krok a skúsia sa zoznámiť pomocou internetovej zoznamky. Aké sú jej výhody pre menej extrovertných ľudí?

Výhody internetovej zoznamky

Hlavnou výhodou zoznamky na internete je, že vás nerozptyľuje milión okolitých javov. Môžete sa sústrediť na to, čo napíšete, navyše to ešte môžete upraviť, ak sa vám to nebude pozdávať. Ale pozor, je lepšie, keď nebudete príliš tlačiť na pílu. Snažte sa pôsobiť prirodzene a uvoľnene. Okrem toho môžete používať rôzne filtre a vybrať si ľudí podľa veku, pohlavia, mesta, v ktorom žijú či záľub. Toto vám uľahčí nadviazať prvotný kontakt. Pretože je oveľa jednoduchšie, keď napíšete niekomu, o kom viete, že máte niečo spoločné.

Zoznamka pre každého

Výhodou je aj rozdelenie zoznamky podľa tematických okruhov. Nielen podľa miest, ale aj podľa záľub a názorov. Na Topky.Singles.sk nájdete erotickú či kresťanskú zoznamku. Okrem toho tu je aj zoznamka pre slobodné mamičky a seniorov. Takže už pri vstupu do miestnosti tušíte, na akých ľudí tu narazíte. Veľkou výhodou je aj to, že ak vám napíše niekto, kto vám nie je sympatický, nemusíte hľadať trápne výhovorky, aby ste sa ho zbavili. Jednoducho iba zatvoríte okno so správou a je po probléme.

Sú hrozby reálne?

Hovorí sa, že vo virtuálnej realite vám hrozí väčšie nebezpečenstvo ako v skutočnom svete. Jasné, existuje kyberšikana, stalking a podobné deviácie, no keď nebudete o sebe zverejňovať informácie, ktoré nemáte, internetová zoznamka je bezpečná. Je na vás, či si nájdete partnera, alebo sa ho budete snažiť nahradiť nákupmi v sexshope.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM