Tlačové správy

Dokumentárny seriál Čo v sebe ukrýva Bratislava prezradí viaceré tajomstvá hlavného mesta

Myslíte si, že v Bratislave poznáte všetko? Áno, sú tu nákupné centrá, mosty, promenády, ale nezabúdajte, že predovšetkým nádherné pamiatky. Ak si myslíte, že históriu Bratislavy tvorí iba hrad, centrum Starého Mesta, Slavín, Devín, Most SNP, tak ste na omyle. Hlavné mesto toho ukrýva omnoho viac.

Ilustračný obrázok k článku Dokumentárny seriál Čo v sebe ukrýva Bratislava prezradí viaceré tajomstvá hlavného mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Neveríte? O opaku vás presvedčí sedemdielny dokumentárny seriál z dielne Bratislava24.sk. Redakcia prináša čitateľom z celého Slovenska úplne iný pohľad na bratislavské pamiatky.

Jedinečná lekáreň alebo historická pivnica

Vedeli ste, že v Bratislave sa nachádza sieť bunkrov z prvej svetovej vojny a že po vojne si ich mohli ľudia odkúpiť za sto korún? Alebo že lekáreň, ktorá prežila všetky režimy od monarchie, zanikla v reštitučných ponovembrových rokoch? Viete, čo skrýva obrovská starodávna vínna pivnica pod Račou? To všetko, ale omnoho viac, vám onedlho priblížia na našom partnerskom webe Bratislava24.sk.

Námet vznikol v spolupráci s občianskym združením Bratislavský Okrášľovací Spolok. Samotný seriál tvorcovia pripravovali dva mesiace. Na natáčaní sa podieľal päťčlenný tím pozostávajúci z reportéra, dvoch kameramanov, zvukára a fotografa. Plus v každej epizóde vystupujú odborníci a historici, ktorí vám prinesú presný výklad o tom, kedy pamiatka vznikla a aký bol jej význam.

Každý pondelok nový diel

Spravodajský portál Bratislava24.sk prinesie sedem dielov seriálu vždy v pondelok. Prvý diel autori venovali bratislavský hradbám a krátky videofilm si môžete pozrieť TU. Šesť zo siedmych vybraných pamiatok bude možno pre verejnosť neznámych či menej známych, no za pozornosť určite stoja. Navyše ne rekonštrukcii mnohých sa už začalo aj pracovať.

Tešiť sa môžete na filmy o týchto historických bratislavských pamiatkach:
1. Mestské hradby (18.5.2015)
2. Veža Dómu sv. Martina (25.5.2015)
3. Historická pivnica v Nemeckom dome (1.6.2015)
4. Bunker z prvej svetovej vojny (8.6.2015)
5. Žigmundova brána (15.6.2015)
6. Lekáreň u Salvatora (22.6.2015)
7. Vinice na hradnom brale (29.6.2015)

Čo v sebe ukrýva Bratislava
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM