Peter Handzuš Basketbal

Dôležitý zápas Iskry proti Karlovke: Hostia využili nepresvedčivý výkon Svitu

Iskra Svit odohrala v sobotu dôležitý zápas proti VŠEMvs Karlovka Bratislava. Výhra mohla Svit priblížiť ku konečnému 6. miestu pred play off. Nepresvedčivý výkon domácich však Karlovka využila vo svoj prospech.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý zápas Iskry proti Karlovke: Hostia využili nepresvedčivý výkon Svitu
Foto: Peter Handzuš

„Gratulujem Karlovke, zvládla tento duel lepšie. Aj my sme sa na toto stretnutie dobre pripravili, ale na ihrisku sme to nepotvrdili. V prvom polčase sme ešte ako tak kontrolovali hru, no po obrátke sme už úplne stratili kontrolu nad zápasom. Súper sa dostal do pohody a hral veľmi dobre. V poslednej štvrtine sme sa snažili o zvrat, ale naša obrana nefungovala a v útoku sme riešili situácie veľmi zle. Bol to priamy súboj o šieste miesto a jedinou dobrou správou pre nás je, že skóre zo vzájomných duelov s Karlovkou máme lepšie,“ povedal po zápase pre web Iskry Svit tréner Rudolf Jugo.

Sklamanie z prehry neskrýval ani kapitán Iskry Roman Findura: „Vedeli sme, o čo ide v tomto zápase, že bojujeme o šieste miesto. Tak veľmi sme kládli na toto stretnutie dôraz, až nám to zviazalo ruky. Nikto nerobil to, čo mal, pozerali sme sa jeden na druhého. Bol to z našej strany otrasný výkon. Našim fanúšikom sa musíme ospravedlniť. Proti súperom z hornej časti tabuľky vieme hrať koncentrovanejšie. Neviem, kde je tá chyba. Hostia hrali veľmi pekný basketbal, kolektívne, rýchlo. Nevedeli sme nájsť recept ako ich ustrážiť. Prehrávali nás v protiútokoch, iba sme lapali po dychu a prizerali sme sa.“

BK Iskra Svit – VŠEMvs Karlovka Bratislava 65:80 (15:18,16:14,­17:22,17:26)
Najviac bodov: Umipig 22, Young 15, Bradley 12 – Kožár 17, Hoferica 14, Hašan 13

Iskra Svit - VŠEM Karlovka Bratislava 65:80
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: iskrasvit.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM