Martin Sýkora Futbal

Domáca jesenná rozlúčka víťazná: Tri body pre Poprad opäť vystrieľal Šesták

Popradskí futbalisti sa rozlúčili na jeseň s domácim trávnikom v šlágri kola proti Seredi víťazne. Plný bodový zisk vystrieľal v hodine dvanástej opäť Šesták.

Ilustračný obrázok k článku Domáca jesenná rozlúčka víťazná: Tri body pre Poprad opäť vystrieľal Šesták
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti odohrali v sobotu (11.11.) posledný domáci zápas jesennej časti druhej ligy. Pod Tatry pricestovali hráči Serede, ktoré si robili zálusk na najvyššie tabuľkové priečky. Keďže o body nechceli prísť ani hostitelia, stretnutie bolo viac o bojovnosti ako o futbalovej kvalite. „My sme očakávali ťažký zápas vzhľadom k tomu, že aj Poprad potreboval nejaké body a že to nebude ľahké, čo sa aj v zápase potvrdilo. Prvý polčas bol medzišesťnástkový, bolo tam minimum šancí na oboch stranách. Viac prevládal bol nad futbalom. Oba celky si uvedomovali dôležitosť zápasu,„ hodnotil asistent trénera ŠKF Sereď Marián Šarmír. Viac príležitostí však mali predsa len Popradčania. Šance však likvidoval spoľahlivý brankár Maťašovský, ktorý mal v druhej polovici zápasu niekoľko dôležitých zákrokov. "V druhom polčase sa to viac otvorilo. Podľa mňa to bol čisto remízový zápas. Záver sme nezvládli, čo sa nám nestáva často. Vzadu máme skúsených chlapcov, ktorí si nepokryli určitých hráčov. Odchádzame sklamaní,“ konštatoval Šarmír.

Nielen jeho totiž zarmútil topkanonier Šesták, ktorý udrel opäť v samom závere stretnutie. V predposlednej minúte zápasu rozjasal skrehnuté publikum a vydoloval pre FK Poprad 3 cenné body. Situácii predchádzala zbytočná hra rukou Bašou na hranici šestnástky. Po následnom nepriamom kope si na loptu nabehol práve Šesták a po jeho zásahu sa Podtatranci mohli radovať z plného bodového zisku. „Sme šťastní, že sme v závere dali vytúžený gól. Výsledkovo nám to v poslednom čase nešlo. Dnes bojovný zápas, my sme veľmi chceli a aj ukázali veľmi bojovnú tvár. Išli sme do každého súboja. Vždy nás vonku nikto nešetrí. Súpera sme tiež nechceli v ničom šetriť. Išli sme na 100 percent, dali sme žŕdku, z prázdnej brány nám to obranca dvakrát vykopával. Na šance sme zvíťazili spravodlivo a konečne sa k nám priklonilo aj šťastie,“ povedal šťastný asistent trénera Stanislav Šesták.

Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – ŠKF Sereď 1:0 (0:0)
Gól: 90. Šesták. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Maťaš, Kukoľ, Šuľa – Morong, Mészáros, Baša, ČK: 90. Kukoľ (Poprad) po druhej ŽK. 389 divákov.

FK Poprad: Malec – Maťaš (60. Urbanič), Hric, Palša, Kica, Kopúnek, Hatok (71. Dubec), Gallovič, Medak, Kukoľ, Šesták
ŠKF Sereď: Maťašovský – Michalík, Baša, Mečiar, Mészáros (80. Milunovič), Bilas, Pankarićan, Richnák (63. Laura), Ventúra, Morong, Djiby Ba

FK Poprad - ŠKF Sereď 1:0
57
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Čiernou škvrnou inak priemerného zápasu bol jeho samotný záver. Nervy na uzde neudržal Kukoľ, ktorý po odpískaní odkopol loptu a po prvej žltej karte videl z rúk rozhodcu Ihringa zbytočne aj druhú a následne červenú kartu, čím sa pripravil o posledný jesenný zápas. Ten odohrá FK Poprad na horúcej tráve košickej Lokomotívy.

S výkonom rozhodcu a následnou šarvátkou po záverečnom hvizde nebol spokojný ani asistent trénera hostí. „To, čo vzniklo hlavne na konci, ide na vrub istého pána, nebudem ho menovať. Nie je to prvýkrát, čo nám pískal a nerád by som sa k tomu ďalej vyjadroval, keďže nechcem ísť znova na disciplinárku,“ poznamenal na margo záveru a výkonu Ihringa Šarmír. „Tiež nechcem ísť na disciplinárku, takže sa tiež nebudem vyjadrovať k tomu pánovi. Máme ešte dôležitý zápas s Lokomotívou Košice. V zápase bolo plno odkopnutých lôpt, preto úplne zbytočne druhá žltá karta pre Vlada Kukoľa, čo je pre nás veľká strata. A na konci šarvátka, kde to celé vyvrcholilo. Tam sa sácalo, búchalo, bolo to nešťastné,“ opísal situáciu Šesták.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM