Peter Handzuš Futbal

Domáci vstup do sezóny divákov potešil: Popradčania dvoma gólmi sfúkli silný Bardejov

Po nevydarenom vstupe do DOXXbet ligy v Prešove boli futbalisti FK Poprad odhodlaní zabojovať o dobrý výsledok s možno ešte odolnejším súperom z Bardejova.

Ilustračný obrázok k článku Domáci vstup do sezóny divákov potešil: Popradčania dvoma gólmi sfúkli silný Bardejov
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa v NTC hralo pred slušnou diváckou kulisou a hráči to na trávniku cítili. V druhom polčase rozhodli dvoma gólmi o zisku prvých troch bodov v druhej najvyššej súťaži.

V prvom polčase mali mierne navrch hostia, ktorí sú ostrieľanejším tímom. Popradčania sa snažili o poctivú defenzívu s vyrážaním do protiútokov. Polčasová remíza 0:0 bola spravodlivá. V druhom dejstve nastúpil na ihrisko bojovnejší Poprad a hra smerom dopredu sa viac ako 1400 divákom musela páčiť. Tí si schuti zakričali „gól“ v 68. minúte, kedy sa do lopty oprela nová posila domácich Róbert Ujčík a bolo 1:0.

Hostia nekládli väčší odpor a po peknej akcii z pravej strany im zasadil K.O. v 80. minúte rodiaci sa hlavičkár Lukáš Kubus. Tri body proti veľkému favoritovi celej súťaže sú pre nováčika veľmi cenné. „Vedeli sme, že na svojom ihrisku vítame silné a konsolidované mužstvo. Začali sme opatrne a snažili sme sa nepúšťať súpera do šancí. Dnes obrancovia reagovali dobre, takže sme prvý polčas ustáli. V druhom polčase sa začal hrať obojstranný vabank. Mal som pocit, že sa súper s remízou uspokojil a nedal do toho všetko. Začali sme vyhrávať osobné súboje a presadzovať sa smerom dopredu. Prišli pekné góly a máme z toho obrovskú radosť. Som spokojný s tým, že chlapci mužstvám fyzicky stačia a na zápasy sa tešia. Hrajú to tak, aby robili ľuďom na tribúne radosť,“ hodnotil duel tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Ako zdroj úspechu označil príchod skúseného odchovanca Róberta Ujčíka, ktorý naposledy pôsobil v Senci a dlho po zranení nehral. „Je to Popradčan a viackrát, kým nemal angažmán tak s nami trénoval. Ešte v príprave sa nám zranil kľúčový hrotový hráč Michlík a v útoku sme boli často bezradní. Róbert napokon súhlasil s ponukou a dotiahli sme jeho štart len deň pred domácou premiérou. Veľmi nám pomohol, keďže je to skúsený, silný hráč, ktorý vie podržať loptu. Bez neho by sme so silným Bardejovom asi nemali šancu,“ zdôraznil Lajčák, ktorého potešila aj početná enkláva fanúšikov na tribúnach. „Dovolil som si pred súťažou prognózovať, že tu bude chodiť okolo tisíc ľudí a vytvoria nejakú kulisu. Som rád, že prišli aj po nevydarenom výsledku v Prešove a dúfam, že sa na futbal budú chodiť zabávať aj naďalej. Je to taká vzájomná symbióza, kde diváci povzbudzujú, hráči sa snažia a celé sa to kumuluje do Róbert Ujčík prišiel, zahral si a zvíťazil."

Róberta Ujčíka bolo po celý čas na trávniku vidieť a jeho dôležitý prvý gól dlho diváci oslavovali. „Bol to pekný začiatok a som veľmi prekvapený ako chlapci bojovali. Zaslúžene sme napokon vyhrali, aj keď Bardejov mal nejaké šance. Snaha bola viac na našej strane. Chcel by som poďakovať najmä fanúšikom, pretože tí si možno ani neuvedomili, aké to bolo hrať pred takou kulisou,“ rozhovoril sa po záverečnom hvizde Róbert Ujčík.

Ten si v hre šesť mesiacov poradne nekopol do lopty, ale na sobotňajšom výkone to nebolo cítiť. „Toto je môj prvý zápas od januára, kedy som odohral jeden prípravný duel. S Popradom som sa pripravoval dva týždne. Nechcel som špekulovať a hľadať iný klub, aj keď nejaké ponuky boli. Je správny čas prísť späť do Popradu a pomôcť mu. Premiéra nemohla byť krajšia. Kolektív je veľká výhoda, keďže sú to všetko moji kamaráti, s ktorými som hrával futbal od malička,“ pochvaľoval si strelec prvého popradského gólu.

Menej dôvodov na radosť mal po zápase v Poprade tréner Partizánu Bardejov Rastislav Kica: „Videli sme zaujímavý zápas z oboch strán, no úspešnejší boli domáci. V prvom polčase sme tých dvadsať minút mali vo svojich rukách, ale do veľkých šancí sme sa nedostávali. Po prestávke boli aktívne obe strany. Na domácich bolo vidieť, že mali väčšiu snahu zvíťaziť. Keď nebudeme premieňať šance, nemôžeme pomýšľať na zisk bodov na súperových ihriskách.“

FK Poprad – Partizán Bardejov 2:0 (0:0)
góly: 68. Róbert Ujčík, 80. Lukáš Kubus
ŽK: Ferenc – Palša, Gruca, Zapotoka
Diváci: 1424.

Zdroj: FK Poprad

FK Poprad - Partizán Bardejov 2:0
1
Galéria
FK Poprad 2:0 Partizán Bardejov
18
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM