Peter Handzuš Správy

Dopravu v Tatrách komplikuje námraza. Vlaky majú meškanie

Nepriaznivé počasie dnes ráno skomplikovalo situáciu vo vlakovej doprave v Tatrách. V dôsledku námrazy na trakčnom vedení nemohli do 7.00 h vlaky vôbec premávať. Na trati Spišská Nová Ves - Poprad Tatry problémy naďalej pretrvávajú.

Ilustračný obrázok k článku Dopravu v Tatrách komplikuje námraza. Vlaky majú meškanie
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Hmla, dážď, vietor a nízka teplota sa podpísali pod to, že od približne tretej hodiny sa vytvorila až 10-centimetrová námraza na trakčnom vedení v úseku medzi Liptovským Mikulášom a Spišskou Novou Vsou, teda na si 50-kilometrovom úseku,“ uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková.

Dodala, že rýchliky mali meškanie 50 – 80 minút, osobné vlaky až do 200 minút. Pavlíková ďalej informovala, že pracovníci železníc námrazu nepretržite obíjajú aj s použitím špeciálnej techniky, námraza sa však stále tvorí.

Na úseku Poprad – Liptovský Mikuláš je doprava už obnovená, problematický však naďalej ostáva úsek Spišská Nová Ves – Poprad Tatry, kde je možná prevádzka vlakovej dopravy len s použitým nezávislej trakcie – dieselového rušňa. „Cestujúci preto musia počítať s meškaním,“ priblížila aktuálnu situáciu Pavlíková.

V dôsledku námrazy je momentálne znemožnená aj prevádzka Tatranských elektrických železníc. V úseku Štrba – Štrbské Pleso a Poprad Tatry – Smokovec bola zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM