Monika Vengrínová Krimi

Dôverčivý muž (83) prišiel o svoje úspory: Podvodník ho okradol o tisícky eur

O 8 600 eur prišiel dôverčivý muž (83) z Veľkej Lomnice, keď chcel podľa polície doposiaľ neznámemu páchateľovi zaplatiť za dcérinu výhru. Polícia začala trestné stíhane pre prečin krádeže.

Ilustračný obrázok k článku Dôverčivý muž (83) prišiel o svoje úspory: Podvodník ho okradol o tisícky eur
Zdroj: TASR

„Neznámy muž prišiel do Veľkej Lomnice v okrese Kežmarok na osobnom motorovom vozidle a zastavil pri miestnom mužovi s tým, že jeho dcéra vyhrala v súťaži vecné ceny, ktoré jej doniesol k osobnému odberu. Oslovený muž pozval neznámeho do svojho rodinného domu, kde mu bolo oznámené, že za vyhrané ceny je potrebné zaplatiť 1 800 eur,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Ako ďalej uviedla, domáci pán dal mužovi najskôr 250 eur, ktoré mal pri sebe v kuchyni a po zvyšné peniaze odišiel do spálne. Keď vybral svoje úspory z ukrytej peňaženky, neznámy páchateľ mu z nej, podľa polície, vybral hotovosť vo výške 8 350 eur, čím dôverčivému mužovi vznikla celková škoda vo výške 8 600 eur.

„V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže, pričom zákon stanovuje za takýto trestný čin trestnú sadzbu na šesť mesiacov až tri roky,“ dodala hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM